Gratis levering van 99,00 €
Opslaan in boodschappenlijstje
Een nieuwe boodschappenlijst maken

Yerba mate met alcohol

2023-02-02
Yerba mate met alcohol

In de berichten die wij van u ontvangen, rijst van tijd tot tijd de vraag: kan yerba mate worden gecombineerd met alcohol? Ons antwoord: ja. Sterker nog, een shot van het groene brouwsel kan de dag na een zuipfestijn heilzaam zijn. Het carnaval is net begonnen, dus dit is het beste moment om het onderwerp van het combineren van yerba mate en alcohol te introduceren. Laat de pret beginnen!

Yerba mate met alcohol is een explosieve mix?

Laten we beginnen met de feiten. Yerba mate bevat een flinke dosis cafeïne en, zo blijkt uit onderzoek, cafeïne combineert niet met alcohol en heeft er ook geen invloed op. Daarom kunnen we concluderen dat de combinatie van een infusie van Paraguayaanse hulst met een alcoholrijke drank niet gevaarlijk is voor het lichaam. Er is echter een nadeel waarmee rekening moet worden gehouden als men yerba mate in een mix van feestdranken wil verwerken. Cafeïne stimuleert het lichaam, wat het gevoel van bedwelming kan temperen. Een gestimuleerd en bedwelmd lichaam kan een verminderd beoordelingsvermogen hebben, waardoor het gemakkelijk kan overdrijven met alcohol, wat de volgende dag weer onaangename gevolgen kan hebben. Wij bevestigen daarom dat de combinatie van yerba met alcohol niet schadelijk is, maar wij raden voorzichtigheid en voorzichtigheid aan.

Hoe combineer je yerba mate en alcohol?

Yerba mate kan een originele en intrigerende toevoeging aan dranken zijn. Het geeft de drank niet alleen stimulerende eigenschappen, maar ook interessante smaaktonen. Yerba mate heeft een kenmerkende smaak - kruidig, licht grasachtig, intens, met een merkbare bitterheid. Hij past perfect bij de smaak van verschillende alcoholen. Het versterkt hun bitterheid of introduceert een originele frisse noot. Hoe kan het aan dranken worden toegevoegd?

 • De eenvoudigste manier is om de yerba mate infusie te bereiden. Zoals u altijd doet - door een deel van de gedroogde thee in de matero te gieten. Na het brouwen is het een goed idee om de aarde uit het vat te verwijderen, zodat de infusie niet te intens wordt, en vervolgens af te laten koelen.
 • Yerba mate siroop. Om de smaken van drankjes te variëren worden vaak zoete siropen toegevoegd - bijvoorbeeld Blue Curracao, Amaretto of grenadine. Yerba-siroop is een interessant alternatief. Deze kan gemakkelijk thuis worden gemaakt. Gewoon de yerba mate koken in water, met toevoeging van suiker. Voeg voor 1 kopje water ongeveer 5 g Yerba mate en 1/4 kopje suiker toe. U kunt ook extra's toevoegen om de smaak te variëren - citroenschil, kruiden of eetbare bloemen. Breng het water aan de kook, wacht tot de suiker is opgelost en zeef de siroop door een zeef.
 • Gemalen yerba mate wordt veel gebruikt in de keuken. Het kan worden toegevoegd aan gerechten, gebak of shakes. Het is ook geschikt als ingrediënt in dranken. Maar wees gewaarschuwd, niet overdrijven! Gemalen Yerba Mate lost niet op in alcohol, en te veel poeder in de drank kan het plezier van het drinken ervan wegnemen.
 • Alcohol in plaats van water. Hoe zit het met het vervangen van het water in de matero door alcohol? Een populaire drank in Latijnse landen is "yerba mate cerveza", waarbij yerba over bier wordt gegoten in plaats van water. Zo'n drankje is zeer verfrissend en een prima dorstlesser. Water kan ook worden vervangen door sterkere alcohol - wodka, whisky, brandy of rum. Zo'n drankje met yerba mate is erg verwarmend, maar ook erg bitter. Het is meer een combinatie voor de dapperen.

Yerba mate in drie carnavalsvarianten

Manhattan Mate

Een Manhattan is een chic drankje op basis van whisky, wodka bitters en zoete vermout. Het zou voor het eerst zijn geserveerd in de jaren 1970 in de Manhattan Club in New York, tijdens een banket van Jennie Jerome, de moeder van Winston Churchill. In onze versie vervangen we de vermouth door een zoete yerba mate-siroop, die de bittere whisky-, wodka- en citrussmaken perfect aanvult.

Wat je nodig hebt:

 1. 60 ml whisky
 2. 30 ml yerba mate siroop
 3. 6-8 druppels Angostura
 4. sinaasappelschil
 5. optioneel: ijsblokjes, cocktailkers

Hoe maak je een drankje met Yerba Mate?

Giet de whisky, enkele druppels Angostura en de eerder bereide yerba mate-siroop in het vat. Roer voorzichtig met een bartenderlepel. Schenk de cocktail in een gekoeld breed glas of laag glas gevuld met ijsblokjes. Garneer de cocktail met een sinaasappelschil - knijp deze uit over het glas of de bokaal zodat het vat en de drank bespoten worden met sinaasappelolie. De traditionele Manhattan-drank wordt ook gegarneerd met een op een tandenstoker gespietste cocktailkers.

Mate Colada

Rechtstreeks vanuit Manhattan gaan we naar het Caribisch gebied. Daar komt de zoete, kokosnoot-ananas piña colada vandaan. In onze versie wordt de zoete drank gemengd met yerba mate, wordt het cocktailglas vervangen door een matero en het rietje door een bombilla. Wij garanderen dat het drinken van Mate Colada je meevoert naar een paradijselijk eiland!

Wat je nodig hebt:

 1. ongeveer 15 g gedroogde yerba mate - zonder of met toevoegingen, naar wens
 2. 30 ml witte rum, bijvoorbeeld kokosnoot Malibu
 3. 30 ml kokosmelk
 4. 90 ml ananassap
 5. wat gemalen ijs of een paar hele blokjes
 6. optioneel: schijfje verse ananas

Hoe maak je een drankje met Yerba Mate?

Giet de yerba mate in de matero - zoals je normaal zou doen, waarbij je het droge op een van de wanden van het vat plaatst. Meng de overige ingrediënten voor de drank - rum, kokosmelk, ananassap en gemalen ijs - in een blender. Als je blokjes hebt in plaats van gemalen ijs, voeg ze dan toe in de laatste stap van het maken van de drank. Giet het zoete en alcoholische droge mengsel over de yerba mate, leg de bombilla in de matero en versier het met een driehoekje gesneden uit een ananasschijf. Klaar!

Yerba mate met elektriciteit

U heeft vast wel eens gehoord van een uitvinding als "thee met elektriciteit", een verwarmende versie van thee met alcohol erbij. Wat dacht u van yerba mate met elektriciteit? Het is nog steeds winter, dus ondanks het carnavalsklimaat zijn de avonden en nachten nog steeds kil. Yerba mate met elektriciteit is een prima manier om op te warmen voordat je gaat feesten tot in de vroege uurtjes.

Wat je nodig hebt:

 1. ongeveer 15 g gedroogde yerba mate - met of zonder toevoegingen, naar wens
 2. 50 ml rum
 3. water met een temperatuur van ongeveer 70-80 °C
 4. lepel honing
 5. 1 schijfje citroen en sinaasappel elk
 6. 2 plakjes verse gember
 7. optioneel: toevoegingen naar wens - kan bestaan uit gedroogd fruit, sultana's, kruidnagels, anijssterren, kaneelstokjes

Hoe maak je een drankje met Yerba Mate?

De bereiding van het drankje is eenvoudig. Giet de droesem in de matras, gooi er de gember, citroen- en sinaasappelschijfjes en de toppings van uw keuze bij. Giet de rum erbij. Meng in een apart bakje water en honing - giet dit mengsel over de yerba mate. Plaats een bombilla in de matras en wacht enkele minuten tot de yerba mate is ingetrokken.

Een kater na een dronken feestje? We hebben een oplossing

Je kent het vast wel. Feesten tot het ochtendgloren, een geweldige tijd met vrienden, liters alcohol gedronken, en dan de volgende dag hoofd- en buikpijn, gebrek aan energie, concentratieproblemen, een onlesbare dorst.... Zoals het gezegde luidt: "een moordkater heeft geen hart". Alcoholische dranken bevatten ethanol, dat het metabolisme van het lichaam destabiliseert, de werking van het centrale zenuwstelsel vertraagt, de eiwitsynthese verstoort, vitaminen en mineralen lekt en een daling van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Een portie yerba mate kan je in zo'n situatie weer op de been helpen. De gezondheidsbevorderende eigenschappen zijn van onschatbare waarde. De cafeïne die het bevat stimuleert het lichaam, geeft energie die vooral ontbreekt bij een kater en verbetert de concentratie. Een aftreksel van yerba vult het lichaam aan met vitaminen en mineralen die door de alcohol zijn weggespoeld. En welke yerba moet je kiezen voor een kater? Alle mengsels met toegevoegde guarana, die voor een extra dosis energie zorgt, werken perfect. Voor spijsverteringsproblemen zijn mengsels met toegevoegde kruiden een goede optie. Het antwoord op zware ochtenden is het voorstel van het Braziliaanse merk - Verde Mate Green Hangover. In de samenstelling zijn naast groene yerba mate de volgende ingrediënten opgenomen: guarana, gojibessen, d.w.z. het bekende en gewaardeerde superfood, acerola in poedervorm - een tropische kers, die al eeuwenlang in de natuurgeneeskunde wordt gebruikt vanwege zijn waardevolle eigenschappen.

Yerba mate is een veelzijdig brouwsel rechtstreeks uit Zuid-Amerika. Ondanks zijn intense, kenmerkende smaak, mengt het zich perfect met een verscheidenheid aan niet voor de hand liggende toevoegingen, waaronder alcohol. Er is een reden waarom het barmannen over de hele wereld boeit. Bereid je je voor op een carnavalsfeest? Wil je je vrienden verrassen met originele drankjes? Gebruik onze ideeën en laat het feest beginnen. Veel plezier!

Aanbevolen

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

4,39 € incl. BTW/1stuk(17,56 € / kg incl. BTW)
Taragui Energia 500g

Taragui Energia 500g

7,59 € incl. BTW/1stuk(15,18 € / kg incl. BTW)
Guarani Energia con Guarana 0,5kg

Guarani Energia con Guarana 0,5kg

7,19 € incl. BTW/1stuk(14,38 € / kg incl. BTW)
 Yerba Verde Mate Green Frutos Tropicales 0,5kg

Yerba Verde Mate Green Frutos Tropicales 0,5kg

7,19 € incl. BTW/1stuk(14,38 € / kg incl. BTW)
pixel