Gratis levering van 99,00 €
Opslaan in boodschappenlijstje
Een nieuwe boodschappenlijst maken

Blog

Cafeïne in Yerba Mate en koffie - waarom kiezen voor mate thee?

Yerba mate wordt gewaardeerd om zijn oorspronkelijke kruidensmaak, maar ook om zijn sterk stimulerende eigenschappen, waardoor het door velen wordt beschouwd als een goed alternatief voor koffie. Zowel het drinken van maté thee als koffie kan veel voordelen hebben, en elk brouwsel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wat is beter en kan Yerba Mate koffie echt volledig vervangen? Wij nemen alle twijfels weg!

Meer lezen
Stevia - zoet en... gezond!

Een groen, mooi, onopvallend blad. De ervaring leert dat het bitter is en vreemd smaakt, zoals de meeste mooie, groene, onopvallende bladeren. Niets is minder waar! Stevia is een caloriearme, natuurlijke zoetstof die de bloeddruk verlaagt. Het is een heel goed alternatief voor traditionele suiker en andere zoetstoffen. Stevia verovert de wereld dankzij zijn opmerkelijke eigenschappen. Leer ze kennen in de blogpost van vandaag!

Meer lezen
Boldo - Zuid-Amerikaans kruid voor veel kwalen

Boldo is een plant die voorkomt in Zuid-Amerika en die al duizenden jaren door de lokale bevolking wordt gebruikt vanwege de vele heilzame eigenschappen. Boldo is ook een veelgebruikt ingrediënt in yerba mate - het zorgt voor een uitstekende verfrissing en vult de smaak van de gedroogde bladeren van Ilex paraguariensis aan. We raden je aan om meer te weten te komen over dit fantastische kruid en onze producten ermee!

Meer lezen
Yerba mate - een schat aan vitaminen en mineralen in je mate kalebas!

Een drankje dat lekker is, een geweldige stimulans, een krachtige schat aan vitaminen en mineralen en dat je een speciaal gevoel geeft als je het drinkt. Bestaat zoiets? Natuurlijk, het is Yerba Mate! Het is een natuurlijk wonder rechtstreeks uit Zuid-Amerika dat de harten en smaakpapillen van mensen over de hele wereld verovert. In een tijd waarin we allemaal op zoek zijn naar natuurlijke manieren om onze gezondheid en ons welzijn te verbeteren, lijkt de hulstinfusie de perfecte keuze. Waarom? Laten we daar achter komen door ons te verdiepen in de samenstelling van Yerba Mate en te ontdekken wat er echt verborgen zit in dit groene brouwsel.

Meer lezen
Waar groeit Yerba Mate eigenlijk en kun je het zelf kweken?

Yerba mate is een stimulerend drankje dat ontdekt is door de Guarani-indianen en dat nu wereldwijd aan populariteit wint. Het wordt gemaakt van de bladeren en twijgen van Ilex paraguariensis, een plant die van nature alleen in Zuid-Amerika voorkomt. Als je je ooit hebt afgevraagd waar Yerba Mate groeit, onder welke omstandigheden, en of je het zelf kunt kweken, dan hebben wij het antwoord!

Meer lezen
Wat is Yerba Mate?

Er is een drankje met buitengewoon stimulerende en gezondheidsbevorderende eigenschappen dat al bij de oude Indianen is ontdekt. Yerba mate is een aftreksel van de bladeren en twijgen van Ilex paraguariensis. Voor de Guarani-indianen was het als thee voor de moderne mens. Tegenwoordig zijn de eigenschappen en de smaak van Yerba Mate over de hele wereld bekend. Ook Europeanen raken steeds meer verzot op deze bijzondere drank uit Zuid-Amerika. Wat is Yerba Mate? Hoe maak je het klaar en hoe drink je het? Hoe smaakt Yerba Mate? We hebben alle belangrijke informatie over maté thee verzameld in het artikel van vandaag!

Meer lezen
pixel