Gratis levering van 99,00 €
Opslaan in boodschappenlijstje
Een nieuwe boodschappenlijst maken

Pajarito - het verhaal van Paraguayaanse perfectie

2024-03-06
Pajarito - het verhaal van Paraguayaanse perfectie

Krachtige, rokerige, sterke en tastbare smaak die niet te imiteren is... Dit is een beknopte beschrijving van Pajarito, een van mijn favoriete soorten Yerba Mate. Het is geen nieuwigheid, maar een klassieker met meer dan 60 jaar geschiedenis achter zich. Dus laten we naar die plek in Zuid-Amerika gaan waar Yerba Mate sterk is in alle aspecten - smaak, aroma en stimulatie.

Samenvatting:

  1. Pajarito - Paraguayaanse Yerba Mate. Kenmerken en eigenschappen
  2. 60 jaar voorbij... De geschiedenis van het merk Pajarito
  3. Van een kleine plantage tot een grote faam
  4. Ecologische en sociale activiteiten
  5. Yerba mate Pajarito - breed assortiment en de beste beoordelingen
  6. Pajarito - het icoon onder de Yerba Mate merken

Paraguayaanse Yerba mate. Kenmerken en eigenschappen

Veel yerba mate liefhebbers, die al goed bekend zijn met het onderscheidende karakter, beschouwen Pajarito als de typische smaak en aroma van Ilex paraguariensis. Het Paraguayaanse yerba mate merk, dat afkomstig is uit de provincie Itapúa in het zuiden van het land, is een klassieker die niet zomaar voorbij kan worden gestreefd. Het heeft een expressieve smaak en aroma, is bitter en samentrekkend, met waarneembare vleugjes rook, dankzij de traditionele verwerkingsmethode die bekend staat als barbacuá. Alleen de beste geselecteerde bladeren en twijgen van Ilex paraguariensis worden gebruikt voor de productie, die moet voldoen aan de hoge normen die zijn gesteld door de eigenaars van het bedrijf. De hulst groeit ongeveer vijf tot zeven jaar op de plantage en dan wordt de oogst elk jaar georganiseerd, tijdens het winterseizoen - van mei tot augustus. Eenmaal gedroogd worden de bladeren en twijgen geplet en zorgvuldig gezeefd zodat het gedroogde product dat uiteindelijk in de verpakking zit, voldoet aan de strenge eisen van de kwaliteitsnormen wat betreft het gehalte aan bladeren, twijgen en stof. Het ondergaat echter een rijpingsperiode van ongeveer 20-24 maanden voordat het wordt verpakt in de kenmerkende verpakking met de vogel. Yerba mate is een gezond alternatief voor koffie en energiedrankjes. Het is perfect stimulerend en bevat ook veel vitaminen en mineralen die een positief effect hebben op het functioneren van het hele lichaam. Pajarito wijkt in dit opzicht niet af van de normen. Het is een bron van antioxidanten, mineralen: magnesium, kalium, fosfor, ijzer, calcium, mangaan, zink en koper, evenals B-vitamines. De fabrikant van Pajarito yerba mate geeft ook het exacte cafeïnegehalte aan - 100 gram gedroogd product in 1 liter water bevat 790 milligram cafeïne.

60 jaar voorbij... De geschiedenis van het merk Pajarito

In 1956 richtten Lauro Raatz en zijn vrouw Sara op de familieplantage van Ilex paraguariensis in Bella Vista een bedrijf op om een 100% Paraguayaans product van hoge kwaliteit aan te bieden. De eerste jaren waren moeilijk, vol hard werk en opofferingen. Het bedrijf begon als groothandel in een kleine voorraadkamer. Na verloop van tijd, toen de vraag groeide, werd yerba mate verpakt in inpakpapier - bruine papieren zakken, gestempeld met rode inkt. Elke dag bereikten 300 van deze pakjes consumenten in de directe omgeving van het bedrijf. Aan het begin van de jaren 1970 werd een nieuwe verpakking geïntroduceerd, die vandaag de dag nog steeds bekend is en een onderscheidend handelsmerk van het merk vormt. Deze verpakking toont een tekening van een vogel die op een takje hulst zit, tegen een achtergrond van rode, witte en blauwe kleuren - de nationale kleuren van Paraguay. De familie Raatz geloofde heilig in het succes van het Paraguayaanse product. Het bedrijf groeide dag na dag, maand na maand. Steeds betere kwaliteit en tegelijkertijd steeds meer productie zorgden voor winst en het verdiende geld werd verstandig geïnvesteerd. In 1985 ging yerba mate Pajarito de wereld over. Het eerste land dat de Paraguayaanse mate-thee erkende was Taiwan. Daarna begon Pajarito te exporteren naar Canada. In 1988 kocht het bedrijf een machine voor het verpakken van theezakjes en werd het het eerste bedrijf ooit dat de innovatieve yerba mate cocido - yerba mate in theezakjes - ontwikkelde.

Van een kleine plantage naar een grote faam

Vandaag de dag is het bedrijf een van de grootste producenten van Yerba Mate ter wereld. Hoewel de productie nu volledig gemechaniseerd is, wordt de herinnering aan het begin van het bedrijf nog steeds gekoesterd en verwijzen de eigenaren naar de traditie en de ervaring die ze in de loop der jaren hebben opgedaan. Het bedrijf dat oorspronkelijk werd opgericht door Lauro Raatz en zijn vrouw was een kleine lokale onderneming, maar vandaag de dag heeft Lauro Raatz S.A. meer dan 100 mensen in dienst, met nog eens 80 mensen voor de jaarlijkse oogst. Elke dag worden er 15.000 pakjes Yerba Mate van topkwaliteit geproduceerd, die consumenten bereiken op alle continenten, in meer dan 47 landen. Het teeltgebied beslaat meer dan 300 hectare (inclusief biologische teelt). Pajarito is de ware trots van Paraguay en een klassieker onder de Yerba Mate.

Yerbata mate Pajarito

Ecologische en sociale activiteiten

Het is vermeldenswaard dat Lauro Raatz S.A. niet alleen een op winst gericht bedrijf is. Het bedrijf zet zich ook in voor de lokale gemeenschap - het geeft financiële steun aan scholen, financiert studiebeurzen en ondersteunt culturele en sportieve activiteiten. Het bedrijf is ook betrokken bij de aanleg van stadsparken en -tuinen en biedt zijn werknemers huisvestingssteun. Lauro Raatz S.A. is niet bang voor concurrentie en sluit zich niet af voor samenwerking met lokale boeren. Het bedrijf voorziet hen van zaailingen en ontwikkelt hun kennis van de yerba mate-teelt. De filosofie van het bedrijf is vervat in twee zinnen: "Non-conformisme van nature" en "Vandaag doen wat anderen morgen zullen denken". Het bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden en past zich aan de eisen van de consument aan. We kunnen dus gerust zijn over de toekomst van het merk Pajarito - het zal mensen over de hele wereld positief blijven verrassen! Een interessant feit is dat het bedrijf open is voor het publiek - groepen kunnen het hoofdkantoor zes dagen per week bezoeken. Daar kunnen bezoekers films zien over de geschiedenis en het productieproces van yerba mate, het lokale product proeven, de verpakkings- en opslagruimtes van yerba mate bezoeken en het biologische gedeelte van de teelt bekijken. Er is een museum over de familie Raatz en hun bedrijf geopend voor bezoekers.

Yerba mate Pajarito - breed assortiment en de beste beoordelingen

Pajarito is een typische Paraguayaanse yerba mate. Hoe brouw je het? Het smaakt perfect, zowel in zijn warme vorm - gegoten over water met een maximumtemperatuur van 80 °C - als in de vorm van ijskoude tereré. Vanwege de intensiteit, die typisch is voor de Paraguayaanse yerba mate-variëteit, wordt Pajarito aanbevolen voor mensen die al bekend zijn met de smaak van Ilex paraguariensis. De populairste en best gewaardeerde producten onder consumenten zijn de klassieke mate - zonder toevoegingen: Pajarito Elaborada en Pajarito Selección Especial, gemaakt van de hoogste kwaliteit bladeren van Ilex paraguariensis. Het merk biedt ook iets voor degenen die van Yerba Mate met toevoegingen houden, zoals Pajarito Menta Limón, met de toevoeging van munt en citroen, of Pajarito Compuesta con Hierbas - verrijkt met een samenstelling van aromatische kruiden. Als je door het aanbod van het merk Pajarito bladert, is het ook de moeite waard om aandacht te besteden aan de yerba mate verpakt in zakjes - yerba mate cocido. De verpakking bevat 20 zakjes met 3 g gedroogde mate. Dit is een geweldige oplossing voor yerba mate-fans die geen tijd hebben om het te bereiden met een mate-kalebas en bombilla. Giet gewoon kokend water over het Yerba Mate-zakje en je kunt aan de slag!

Pajarito - het icoon onder de Yerba Mate merken

Pajarito is een icoon onder de Yerba Mate merken. Kwaliteit, traditie en de kwintessens van het ware Paraguayaanse karakter. Iedereen die houdt van de intensiteit, de kenmerkende smaak, het aroma en de kracht van Yerba Mate zal vroeg of laat naar Pajarito grijpen. Waar kun je het het beste kopen? In de online yerba mate winkel - MateMundo.nl, natuurlijk!


Bron van informatie:

  1. pajarito.com.py.
  2. Wikipedia: Yerba mate.

Aanbevolen

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

3,07 € incl. BTW/1stukDe laagste prijs van het product in de 30 dagen voor de korting 4,39 €/1stukReguliere prijs 4,39 € incl. BTW/1stuk(12,28 € / kg incl. BTW)
Taragui Energia 500g

Taragui Energia 500g

6,03 € incl. BTW/1stukDe laagste prijs van het product in de 30 dagen voor de korting 6,07 €/1stukReguliere prijs 7,59 € incl. BTW/1stuk(12,06 € / kg incl. BTW)
Guarani Energia con Guarana 0,5kg

Guarani Energia con Guarana 0,5kg

7,17 € incl. BTW/1stuk(14,34 € / kg incl. BTW)
 Yerba Verde Mate Green Frutos Tropicales 0,5kg

Yerba Verde Mate Green Frutos Tropicales 0,5kg

7,17 € incl. BTW/1stuk(14,34 € / kg incl. BTW)
pixel