Gratis levering van 99,00 €
Opslaan in boodschappenlijstje
Een nieuwe boodschappenlijst maken

Yerba mate voor onderweg

2023-03-22
Yerba mate voor onderweg

Zoals het fervente yerba-drinkers betaamt, slurpt u ongetwijfeld graag yerba in vele situaties - op school, op het werk, tijdens een wandeling of tijdens een lange reis. En niet alleen in de ochtend, in je eigen keuken, waar je comfortabel het legendarische brouwsel van de Guarani-indianen kunt bereiden en thuis kunt drinken. Hoe kun je yerba comfortabel buitenshuis drinken? Bekijk onze ideeën!

Yerba mate altijd en overal!

Yerba mate maakt je blij op elk moment van de dag, maar de hele brouwset overal mee naartoe nemen is erg onhandig. Stel je dit eens voor. Je pakt een koffer in voor een vakantie of een kleine rugzak voor een dagje naar de bergen. Je hebt een matras nodig, een bombilla, een blikje yerba, en misschien twee of drie verschillende smaken tegelijk om je niet te vervelen... Waar past de rest van je essentiële bagage? En hoe zet ik yerba zonder toegang tot warm water? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden. Gelukkig hebben we een oplossing! Als je op reis gaat - of het nu een wandeling is, een fietstocht of een langere reis met de auto of trein, of als je je afvraagt hoe je yerba comfortabel kunt drinken op school, werk, de sportschool of onder een tent - bekijk dan zeker ons uitgebreide overzicht van thermosflessen en vaten voor het drinken van yerba mate onderweg!

De perfecte temperatuur voor langere tijd. Hoe werkt het?

Voordat we op de details ingaan, beginnen we met een lesje natuurkunde. Heeft u zich ooit afgevraagd hoe het komt dat thee of yerba mate in een thermoskan tot enkele uren op temperatuur blijft? Het hele geheim zit hem in het speciale ontwerp van het thermovat, het zogenaamde technische vacuüm. Het vat, dat is ontworpen om de temperatuur van de daarin aanwezige stof te handhaven, is opgebouwd uit twee wanden, waartussen een nauwe ruimte is gecreëerd waaruit lucht wordt gepompt. Op deze wijze wordt een zeer lage druk opgewekt en wordt de thermische geleiding tussen de inhoud van het vat en de omgeving verminderd - hoe lager de druk in het vacuüm, hoe beter de temperatuurisolatie.

Yerba mate buitenshuis? Waarom niet?

Yerba mate is een geweldige reisgenoot voor jong en oud. Ga je een wandeling maken? Maak je yerba thuis klaar en neem je matzo in de hand! Staat u een autorit te wachten? Rijden en een yerba vasthouden in de auto kan wat lastiger zijn, dus waarom niet de speciaal gevormde Drive kalebas, waarvan de diameter (7 cm) past op de meeste standaard autohandvatten. Wil je je brouwsel langer warm houden? Er zijn verschillende oplossingen - kijk zelf maar.

Thermische mokken

Onze winkel biedt twee soorten thermische potten voor yerba mate. Beide zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit roestvrij staal, met dubbele wand technologie die zorgt voor een goede temperatuur isolatie. Ze verschillen in een aantal belangrijke details. Het eerste vat, de TermoMate, lijkt door zijn ontwerp op een traditionele matto van palo santo hout. Het kan ongeveer 190 ml brouwsel bevatten, ligt perfect in de hand en ziet er geweldig uit. Zijn verbeterde versie is de TermoLid, die ook een deksel heeft met een afdichting en een uitsparing voor de bombilla, wat het vervoer van het brouwsel nog comfortabeler maakt. Het tweede vat is ook veel groter - het kan tot 350 ml brouwsel bevatten en past in de meeste autohouders (de diameter is 8 cm). Het nadeel van dit type vat is dat het alleen verticaal kan worden vervoerd.

Thermosfles voor yerba mate

De oplossing voor langere reizen zijn thermosflessen. In onze winkel vindt u verschillende soorten - kleinere en grotere, gemaakt van verschillende materialen en nuttig in verschillende situaties:

  • Het eenvoudigste apparaat is een glazen thermoskan met een brouwapparaat - de Mate to Go. Net als de eerder genoemde thermoskannen bestaat hij uit twee wanden waartussen een vacuüm is gecreëerd. De wanden zijn echter niet van staal, maar van glas. In de thermoskan zit een brewer waarin je eenvoudig het droge giet, het water in het grote vat giet en klaar is kees! Hoewel glas de temperatuur niet zo goed isoleert als roestvrij staal, is het voordeel van de glazen thermoskan dat hij transparant is, zodat je een glimp kunt opvangen van het indrukwekkende brouwproces van de yerba mate. Onze glazen thermoskan voor thee en yerba mate is vrij klein - er past ongeveer 300 ml brouwsel in. De glazen thermoskan is een geweldige optie voor school of werk.
  • Voor degenen die origineel design boven functionaliteit stellen, raden wij de thermosbeker met stervormig patroon aan, die in onze winkel verkrijgbaar is en een drievoudige functie heeft: een brouwer, een mok en een thermoskan met een zeef voor thee en yerba mate tegelijk! Net als de glazen thermoskan is het vat uitgerust met een stalen brewer - een zeef waarin yerba kan worden gegoten. Het verschil zit in het constructiemateriaal (roestvrij staal), de inhoud (ca. 350 ml) en het deksel met een automatische stop, waardoor het brouwsel comfortabel in het kopje kan worden gegoten.
  • Gebruiksgemak en stijlvol design komen samen in deze moderne thermosbeker van Cebador, waarmee de temperatuur van het yerba mate water gemakkelijk te regelen is. Het is uitgerust met een LED-display dat de huidige temperatuur van het water of brouwsel binnenin weergeeft. Bovendien is de thermosfles uitgerust met een roestvrijstalen zeef, zodat u uw yerba mate direct in het vat kunt bereiden en kunt genieten van een heerlijk brouwsel zonder droesem!
  • De grote Largoinox thermoskan is een accessoire dat ideaal is voor het bereiden en drinken van yerba mate in extreme omstandigheden - onder een tent, in de bergen of op een lange vakantie. De Largoinox wordt gekenmerkt door zijn robuuste constructie, stijlvolle ontwerp en comfort in elke situatie! Deze yerba mate thermoskan kan tot 1L water bevatten en houdt de temperatuur tot 12 uur vast. Hij wordt geleverd met een praktisch handvat, een handig mondstuk en beker en een lekvrije stop om lekken te voorkomen. Dit is een essentiële gadget voor elke mateist-reiziger!
  • Onze winkel heeft ook iets voor echte liefhebbers van traditie - grote, stijlvolle Pozo de Agua thermosflessen. Wees niet verbaasd over het originele ontwerp van deze gadgets - soortgelijke thermosflessen zijn populair in Paraguay, waar de aanblik van een inheemse mateista met een uitpuilende watercontainer onder zijn arm of over zijn schouder geslingerd heel gewoon is. Wat deze gadget onderscheidt van andere die in onze winkel verkrijgbaar zijn, is de hoge kwaliteit van de fabricage. Elke Pozo de Agua thermosfles is met de hand gestikt door Paraguayaanse ambachtslieden, bekleed met een leerachtig materiaal en versierd met een origineel patroon. Het accessoire is zeer ruim (ongeveer 2,5 liter) en wordt geleverd met een handige pomp, een houder voor de bombilla en matero (een vat is ook inbegrepen) en een riem voor gemakkelijk vervoer.

Yerbomos - een praktische oplossing

Tot slot de kers op de taart - een accessoire dat de functionaliteit van alle gadgets die nodig zijn voor het comfortabel bereiden en drinken van yerba mate combineert: de Yerbomos! Behalve dat hij de functie van een matras, bombilla en thermoskan combineert, is zijn grootste voordeel het gebruiksgemak. U hoeft alleen maar het water in de grote container te gieten, de droge stof in de kleinere container te gieten, de dop met het buisje te sluiten en klaar is kees! Het innovatieve ontwerp betekent dat, door het brouwsel door de bombilla te trekken, het bakje met de droge stof automatisch wordt gevuld met vers water en de yerba mate brouwt op de vlieg. Yerbomos zijn snel populair geworden bij matcha-drinkers. Welke te kiezen? Verschillende versies zijn door onze winkel gegaan en na vele tests kunnen we met een goed geweten de nieuwste editie aanbevelen, de Yerbomos 5.0 - hij is lekvrij, handig en ziet er geweldig uit. De zwarte Yerbomos 5.0 is onze absolute bestseller! Hij kan 650 ml brouwsel bevatten, past in de autohouder en werkt feilloos. Een echte aanrader!

Aanbevolen

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

4,39 € incl. BTW/1item(17,56 € / kg incl. BTW)
Rosamonte Elaborada Con Palo Tradicional 0,5kg

Rosamonte Elaborada Con Palo Tradicional 0,5kg

6,39 € incl. BTW/1item(12,78 € / kg incl. BTW)
Guarani Energia con Guarana 0,5kg

Guarani Energia con Guarana 0,5kg

7,17 € incl. BTW/1item(14,34 € / kg incl. BTW)
Yerba Verde Mate Groen Mas IQ 0,5kg

Yerba Verde Mate Groen Mas IQ 0,5kg

7,17 € incl. BTW/1item(14,34 € / kg incl. BTW)
pixel