Gratis levering van 99,00 €
Opslaan in boodschappenlijstje
Een nieuwe boodschappenlijst maken

Yerba mate in de sport - hoe het lichaam te ondersteunen?

2023-02-15
Yerba mate in de sport - hoe het lichaam te ondersteunen?

Sport heeft zijn eigen regels. Iedereen die als amateur of beroepssporter aan de slag gaat, weet dat vele factoren bijdragen tot goede resultaten. Wat telt is een gezonde voeding, hydratatie en het lichaam voorzien van alle ingrediënten die het nodig heeft om goed te functioneren. Het blijkt dat sporters graag naar yerba mate grijpen. Yerba mate en sport is een perfecte combinatie. Hoe helpt het drinken van het Guarani-indianenbrouwsel?

Yerba mate en lichaamsbeweging - hoe werkt het?

Hoewel het honderden jaren lang een geheim was van de Indianen in Zuid-Amerika, is yerba mate tegenwoordig bekend in vele landen, op verre continenten. Natuurlijk is het nog lang niet zo populair als koffie of thee, maar steeds meer mensen beginnen zijn natuurlijke rijkdom en waardevolle kwaliteiten te waarderen. Paraguayaanse hulst - de plant waarvan de moddergroene infusie wordt gemaakt, is een bron van vele ingrediënten die het werk van het lichaam op verschillende gebieden ondersteunen. Hij bevat xanthines, waarvan de belangrijkste cafeïne is, antioxidanten, een reeks vitaminen en mineralen. Yerba mate wordt door iedereen gebruikt, jong en oud, mannen en vrouwen, en is vooral geliefd bij mensen met een actieve en gezonde levensstijl. Yerba mate is een uitstekende ondersteuning voor sporters - zowel professionele sporters als degenen die gewoon de conditie van hun lichaam willen verbeteren. Hoe werkt het en wanneer kan ik het het beste gebruiken?

Yerba mate voor de training - een krachtige energieboost

Yerba mate staat vooral bekend om zijn stimulerende eigenschappen, die te danken zijn aan zijn hoge cafeïnegehalte. In tegenstelling tot koffie duurt het stimulerende gevoel na het drinken van yerba mate heel lang en wordt het niet gevolgd door een plotselinge energiedaling. Dankzij de cafeïne verhoogt yerba mate de hersenactiviteit en het concentratievermogen. Cafeïne heeft een vaatverwijdend effect, dat de bloedsomloop stimuleert en de zuurstoftoevoer naar de spieren verbetert, waardoor de prestaties toenemen. De Guarani-indianen maakten, hoewel ze in de sportschool niet met halters knepen, sterk gebruik van de stimulerende eigenschappen van hulst. Een aftreksel van de bladeren gaf hun energie en verhoogde concentratie, wat zeer wenselijk was tijdens urenlange zware jachtpartijen. Deze eigenschappen bleken ook zeer nuttig voor en tijdens het sporten. Het is dan ook geen wonder dat fysiek actieve mensen graag naar yerba grijpen vóór een training om hun energie te verhogen en in een positieve stemming te komen. Het is de ideale pre-workout, die niet alleen kracht versterkt en vermoeidheid vermindert, maar ook de fysieke activiteit motiveert en helpt de intensiteit van de inspanning te verhogen. Stimulatie is niet de enige eigenschap van yerba mate die relevant is voor sporters. Ook het positieve effect van Yerba mate op de stofwisseling is niet onbelangrijk. Het regelmatig drinken van yerba mate versnelt het stofwisselingsproces, wat ook bijdraagt aan het vergroten van het fysieke uithoudingsvermogen van het lichaam.

Yerba mate na de training - uitstekend herstel van het lichaam

Zoals we al hebben gezegd, zijn maté-infusies niet alleen een uitstekende bron van stimulerende cafeïne, maar ook van vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor de goede werking en regeneratie van het lichaam, wat cruciaal is bij professionele sportbeoefening. Yerba mate is een bron van vitamine B, C en E, en van elementen als magnesium, calcium en fosfor. Na de training grijpen atleten vaak naar isotone dranken om tekorten aan water, elektrolyten, minerale zouten en vitaminen als gevolg van intensieve training aan te vullen. Yerba mate is een uitstekend en bovendien volledig natuurlijk en gezond alternatief voor isotone dranken - het is vrij van suiker en kunstmatige kleurstoffen. Het vermogen om de opbouw van melkzuur in de spieren te voorkomen - de stof die verantwoordelijk is voor de vorming van verzuurde spieren - speelt ook een belangrijke rol bij het sporten.

Yerba mate + lichaamsbeweging = effectief gewichtsverlies

Sport gaat niet alleen over gezondheid, maar ook over een mooi figuur. Mensen die willen afvallen nemen naast een evenwichtige voeding ook een reeks oefeningen op in het afslankingsproces. Yerba mate wordt daarom ook gewaardeerd door degenen die af en toe sporten of het alleen als hulpmiddel zien om hun droomfiguur te bereiken. Yerba mate ondersteunt de vetstofwisseling en het verzadigingsgevoel, en de combinatie ervan met een aangepast dieet en lichaamsbeweging kan een aanzienlijke invloed hebben op de ondersteuning van het afslankproces.

Professionele atleten drinken yerba mate!

Yerba mate en sport zijn een duo dat niet alleen goed klinkt. De effecten van yerba mate op het lichaam zijn erkend door vele atleten van wereldklasse. Het is geen verrassing dat voetbalsterren uit Zuid-Amerika, zoals Leo Messi, Luis Suarez of Neymar, het vaakst te vinden zijn met een kalebas en bombilla in de hand. Ook Europese voetballers als Paul Pogba, Antoine Griezmann en Robert Lewandowski hebben de gewoonten van hun collega's opgepikt.

Pak de yerba mate - voor uw gezondheid!

Als u aan sport doet, weet u ongetwijfeld hoe belangrijk concentratie tijdens trainingen en toernooien is. Yerba mate is de perfecte stimulans! Als u een echt sterk effect wilt bereiken, is het de moeite waard om varianten met de toevoeging van guarana te kiezen, die het lichaam effectiever ondersteunen door een dubbele dosis cafeïne te leveren. Ze zijn zeker ideaal als pre-workoutdrank. U zult het verschil snel merken. Geef niet toe aan vermoeidheid en laat jezelf op je best presteren. Pak de yerba mate - voor je gezondheid!

Aanbevolen

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

4,39 € incl. BTW/1stuk(17,56 € / kg incl. BTW)
Rosamonte Elaborada Con Palo Tradicional 0,5kg

Rosamonte Elaborada Con Palo Tradicional 0,5kg

6,39 € incl. BTW/1stuk(12,78 € / kg incl. BTW)
Guarani Energia con Guarana 0,5kg

Guarani Energia con Guarana 0,5kg

7,19 € incl. BTW/1stuk(14,38 € / kg incl. BTW)
Yerba Verde Mate Groen Mas IQ 0,5kg

Yerba Verde Mate Groen Mas IQ 0,5kg

7,19 € incl. BTW/1stuk(14,38 € / kg incl. BTW)
pixel