Gratis levering van 99,00 €
Opslaan in boodschappenlijstje
Een nieuwe boodschappenlijst maken

Wat is de beste yerba mate? Wij stellen voor wat te kopen

2023-02-23
Wat is de beste yerba mate? Wij stellen voor wat te kopen

Wat is de beste Yerba Mate? Welke yerba mate smaakt het beste? Wanneer iemand op de online maatjesfora een soortgelijke vraag stelt, ontstaan er meteen felle discussies. Velen van u wenden zich ook tot ons met deze vraag. Zoals het oude gezegde luidt, is er geen ruimte voor discussie. Maar zonder uitwisseling van meningen zou de wereld een saaie boel zijn. Daarom hebben wij - als mensen voor wie yerba mate een dagelijkse realiteit en een belangrijk onderdeel van het leven is - besloten ons uit te spreken.

Wat zijn de beste yerba mate? Bestaan ze?

Zoals we al zeiden, over smaken wordt niet gesproken, want iedereen houdt van iets anders. Wat we kiezen hangt af van onze eigen voorkeuren - wat we lekker vinden, wat we lekker vinden, wat beter bij onze smaakpapillen past. Dit zijn puur subjectieve gevoelens. Uit tal van studies over consumentenvoorkeuren blijkt dat onze keuzes worden beïnvloed door factoren als leeftijd, geslacht, opleiding, demografische en economische aspecten, levensstijl, opvattingen, de invloed van de omgeving, de mening van anderen, de voordelen van de keuze voor een bepaald product, het merk van het product en de doeltreffende reclame of de prijs van het product. Daarbij komen nog de steeds veranderende trends. Vandaag hebben we de mode voor een gezonde levensstijl, ecologische producten en alomtegenwoordige recycling, morgen is iets heel anders in de mode. Als de keuze van het favoriete product een kwestie van individualiteit is, hoe weet je dan welke yerba mate het beste is? En wat is trouwens de beste yerba om te kiezen? We kunnen je niet vertellen wat de enige juiste keuze is en ondubbelzinnig aangeven welke yerba mate de beste is. Iedere yerba-liefhebber moet verschillende smaken en producten van verschillende fabrikanten testen om daar zelf achter te komen. In plaats daarvan kunnen we kijken naar de ranglijsten die we elk kwartaal opstellen en je vertellen welke producten het populairst zijn.

De beste klassieke yerba mate

De wereld van yerba trekt ons aan met zijn rijkdom, en de producenten maken het aanbod voortdurend aantrekkelijker met innovatieve oplossingen. Maar soms is de klassieke optie, zonder toevoegingen of verbeteringen, voldoende om ons gelukkig te maken. Pure yerba mate heeft een uitgesproken smaak en aroma, wat beginnende mate-drinkers soms kan afschrikken, maar onze ervaring is dat de meeste slurpers na verloop van tijd toch voor de pure klassiekers kiezen. Zoals u weet, groeit hulst in Paraguay, Brazilië en Argentinië, en wordt yerba mate ook door de Uruguayanen aanbeden. Men zegt dat elk land zijn eigen tradities heeft, zodat de klassiekers - afhankelijk van hun plaats van herkomst - meer dan één naam hebben.

We beginnen met Paraguayaanse yerba mate

Vanwege de hoge temperaturen is men daar dol op tereré, en daarom wordt de dry zo bereid dat hij ook koud een uitgesproken smaak heeft. Hij wordt gewoonlijk gekenmerkt door een diep, rokerig aroma en de toevoeging van stof. In het land heerst al jaren Selecta, een bedrijf dat baanbrekend is in de ontwikkeling van mateïsme. Wij steken niet onder stoelen of banken dat de yerba van deze producent tot onze absolute favorieten behoort. Wij vestigen uw aandacht op Selecta Premium, een gedroogd product van hoge kwaliteit, gemaakt van speciaal geselecteerde Paraguayaanse hulstbladeren en -twijgen. Het paradepaardje van Selecta voor onze markt is Guarani yerba mate. Hoewel dit merk pas enkele jaren geleden op de markt is gekomen, belichaamt het alles wat het beste is aan Paraguayaanse tradities: kracht, nobele bittere smaak en het effect van een uitstekende stimulatie. Fans van Paraguayaanse yerba mate waarderen vooral de klassieke Guarani Elaborada con Palo Tradicional zonder toevoegingen. Bovendien staat Guarani dankzij de ideale prijs-kwaliteitverhouding bovenaan de bestsellerlijst van onze winkel.

En wat is de beste yerba mate uit Brazilië?

Het land van de samba is de grootste producent van gedroogde bonen ter wereld, en de merken daar zijn beroemd om hun levendige groene kleur en sappige aroma. Ze worden meestal zeer fijn gemalen, zodat het grootste deel van het pakje gevuld is met stof (ze worden dan chimarrão genoemd). Een van de betere fijngemalen yerba mate wordt aangeboden door het Braziliaanse merk Barão De Cotegipe. Cambona is het paradepaardje van het merk Barão in het type chimarrão. Om de infusie van fijngemalen yerba mate comfortabel te kunnen drinken, is een geschikte bombilla of speciale filterdop nodig. Hoewel chimarrão erg lekker is, worden veel inheemse yerba-fans snel ontmoedigd door dit type infusie. Met hulp kwam er een innovatief alternatief in de vorm van Verde Mate Green. Verde Mate behoort tot de zogenaamde groene mate groep en belichaamt alles wat het beste is aan Braziliaanse producten. Hij is niet te bitter en heeft een heerlijk organisch aroma, met een licht grasachtige noot. Het straalt gewoon leven uit! Wat het onderscheidt van typische melanges is zijn statige, dik gesneden bladeren en het volledig ontbreken van stokjes. We genieten er op kantoor al geruime tijd regelmatig van en zijn het erover eens dat Verde Mate het beste Braziliaanse product is dat we kennen! Ook u bent het gaan waarderen - het staat al lange tijd op de lijst van best verkopende yerba mate en er is geen teken dat het weggaat.

De beste Argentijnse yerba mate

Dus, wat is de beste Argentijnse Yerba mate? De yerba mate merken daar zijn voor velen de typische smaak van de hulstplant. Lange rijping en rookdroging geven ze een bitter maar subtiel en evenwichtig karakter. Waardevolle producenten zijn er in overvloed, dus het kiezen van het beste merk hier bleek een hele uitdaging. Na veel wikken en wegen kwamen we tot de conclusie dat het yerba-merk Rosamonte naar onze mening de titel van leider onder de Argentijnse klassiekers verdient. Tientallen jaren van aanwezigheid op de markt heeft de producent waardevolle ervaring opgedaan, waardoor zijn yerba mate gewoon uitstekend smaakt. U vindt het in de vorm van klassieke elaborada, despalada, suave met een lichtere smaak en Selección Especial van speciaal geselecteerde bladeren.

Vermeldenswaard is dat er nog een ander product op de markt is dat perfect past in de Argentijnse yerba mate-traditie. Dit is het merk Yaguar, dat, hoewel afkomstig uit Brazilië, qua stijl veel dichter bij de yerba van zijn zuiderburen staat. Na het klassieke rookdroogproces wordt de hele thee langdurig gerijpt. Op die manier wordt de intense bitterheid verzacht en zijn de smaken perfect in balans. Op deze manier bereide Yerba mate mengt zich perfect met fruitige en plantaardige toevoegingen. Er zijn momenteel meer dan een dozijn smaakvarianten van Yaguar op de markt en er worden voortdurend nieuwe lanceringen aangekondigd. Wij twijfelen er niet aan dat Yaguar een uitstekende keuze zal zijn voor iedereen die op zoek is naar de beste yerba mate uit Argentinië.

De beste yerba uit Uruguay

Hoewel yerba mate gewoonlijk niet in Uruguay wordt geproduceerd, zijn de Uruguayanen er ronduit dol op. De droge mate die daar verkrijgbaar is, komt voornamelijk uit Brazilië, maar is heel anders dan de typische Braziliaanse erva mate. De Uruguayaanse mate is intens en je voelt de bitterheid, maar niet zo uitgesproken als bij de Paraguayaanse soorten. De vrij fijn gesneden bladeren gaan vergezeld van takjes en een behoorlijke hoeveelheid stof. De lekkerste yerba mate uit Uruguay is volgens ons die van het merk Del Cebador - een echte Uruguayaanse klassieker!

Beste smaak yerba mate

De beste Yerba Mate-fabrikanten zorgen ervoor dat hun assortiment is afgestemd op de smaak van verschillende consumenten, zodat ze interessante smaakvariaties aanbieden. Natuurlijk duidt het aantal beschikbare variaties niet meteen op hoge kwaliteit. Maar door overhaast te werk te gaan en je mengsels nauwgezet af te stemmen, kun je de harten van veel mateisten winnen. Het ongeëvenaarde rolmodel is al jaren CBSé. Dit merk, dat al tientallen jaren bestaat, produceert uitsluitend yerba mate met toevoegingen. Zij hebben hierin veel ervaring en een hele reeks creatieve voorstellen. Veruit de beste en populairste melange van dit merk is de versie met toegevoegde guarana, die we aan het begin van dit bericht noemden. Wij vonden ook de versie Frutos Tropicales lekker, dat is yerba mate op smaak gebracht met tropisch fruit. Recentelijk hebben echter de Braziliaanse yerba van Verde Mate en Yaguar en de Guarani uit Paraguay de leiding genomen als de best smakende yerba. De eerste wordt gekenmerkt door zijn sappige kleur en lichte aroma, de tweede is gemaakt in de geest van de Argentijnse tradities en de derde is een van de iets intensere producten die typisch zijn voor zijn thuisland. Wat ze gemeen hebben is een indrukwekkend aantal variaties en een kunstig evenwicht van extra accenten. Er zijn momenteel bijna 50 (!) verschillende Verde Mate-mengsels, 29 Yaguara-smaakvariaties en 16 Guarani-versies verkrijgbaar. De beste yerba mate smaken van Verde Mate Green zijn volgens ons de sterk exotische Mango & Maracuya en de aardbei Very Strawberry. De yerba mate smaken die wij van Yaguar aanbevelen zijn Rosada en Berryland, met een vleugje bosvruchten. Van het merk Guarani bevelen wij vooral de Naranja-variant aan, waarbij de smaak en het aroma van sinaasappel perfect samengaan met de intense Paraguayaanse yerba mate-variant. Een aantal succesvolle fruitige of kruidige yerba's hebben onze smaakpapillen gepasseerd. U kunt ons echter geloven - zo'n heerlijk harmonieuze geur en smaak zijn we nog nooit tegengekomen. Geen enkel element komt te duidelijk naar voren. De kenmerkende yerba mate basis is duidelijk aanwezig, maar laat ook ruimte voor het aanvullende ingrediënt. De smaken van de yerba mate zijn gewoon uitstekend - of we nu zin hebben in het rustgevende aroma van kruiden, citrusverfrissing of zelfs bosvruchten.

De beste Yerba Mate voor beginners

Er bestaat geen definitie van de ideale yerba mate voor een beginner. Het is gebruikelijk dat sommige mensen worden afgeschrikt door een te intense bittere smaak van het brouwsel, en daarom worden nieuwkomers meestal milde of gearomatiseerde mengsels aangeraden. Met welke Yerba Mate beginnen? Volgens ons zijn de producten van het merk Verde Mate Green hier ideaal. De yerba van de Braziliaanse producent is sappig groen en verstoken van bittere noten, dankzij een innovatieve productiemethode waarbij de hulstbladeren en twijgen worden gedroogd met hete lucht in plaats van met vuur en rook, en het verouderingsproces achterwege blijft. Beginners zullen zeker genieten van de fruitige versies, zoals de bestseller yerba mate Frutos del Bosque of Pomelo de Oriente, die wij in het bijzonder aanbevelen. Voor nieuwelingen raden we ook Verde Mate Cactus de Juarez aan met de toevoeging van cactusvijgbloemen. Uit onze inzichtelijke observaties blijkt dat Verde Mate de meest gekochte yerba mate is door nieuwkomers. Daarom hebben we besloten u tegemoet te komen en daarom kunt u in onze winkel monsters van 50 gram kopen. Zo kunt u ongehinderd proeven.

De meest stimulerende yerba mate

Zoals we al gezegd hebben, vertellen onze ranglijsten ons dat de yerba's die de meeste voorkeur genieten de stimulerende zijn, met de toevoeging van guarana. We hebben veel yerba mates getest, verschillende smaken en soorten, en we kunnen je met een gerust hart verzekeren dat de meest stimulerende en ook de lekkerste yerba mate in deze categorie volgens ons El Fuego Energia Guarana is! Intens, bitter en echt Paraguayaans. Handen omhoog wie onze mening deelt!

De beste biologische Yerba Mate

Wanneer we gecertificeerde biologische producten kopen, kunnen we er zeker van zijn dat ze zijn geproduceerd met volledig respect voor mens en milieu. Deze zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. De positieve trend heeft ook de maatjeswereld bereikt. Biologische yerba is nog steeds een niche, maar wint snel meer aanhangers. Van de soorten die we hebben kunnen proeven, viel Soul Mate veruit het meest in de smaak. De hulst is afkomstig van een familieplantage in Argentinië en wordt bereid zonder gebruik van rook. Daardoor heeft hij een verfrissende, licht grasachtige smaak. Tegelijkertijd verliest hij niets van zijn kracht en garandeert hij een uitstekend stimulerend effect, zowel in de vorm van een warme infusie als tereré. Vermeldenswaard is dat yerba Soul Mate zowel in de klassieke versie als in verschillende smaakvarianten verkrijgbaar is. De samenstelling bevat uitsluitend natuurlijke additieven, afkomstig van biologische teelt en is smaakloos.

De beste Yerba Mate. Welke yerba mate kopen?

In de wirwar van het rijke aanbod op de markt is het helemaal niet eenvoudig om de beste producten te kiezen. Maar na een lange periode van dagelijks proeven, zijn we erin geslaagd onze favorieten te identificeren. Wat zijn de yerba mate producten die wij aanbevelen? Veruit de beste en lekkerste yerba mate merken zijn volgens ons Verde Mate Green en Guarani. Met hun gevarieerde aanbod komen ze tegemoet aan de smaak van de meeste mate-drinkers. Verde Mate en Guarani zijn ook de bestsellers van onze online shop. Rosamonte en CBSé zijn ook zeer goede producten. Als het gaat om biologische Yerba Mate, is Soul Mate de duidelijke leider. Wij bevelen deze producten van harte aan en vinden ze het kopen waard!

Aanbevolen

CBSe Energia Guarana 0.5kg

CBSe Energia Guarana 0.5kg

6,29 € incl. BTW/1stuk(12,58 € / kg incl. BTW)
Rosamonte Elaborada Con Palo Tradicional 0,5kg

Rosamonte Elaborada Con Palo Tradicional 0,5kg

6,39 € incl. BTW/1stuk(12,78 € / kg incl. BTW)
Yerba Verde Mate Green Energia 0,5kg

Yerba Verde Mate Green Energia 0,5kg

7,19 € incl. BTW/1stuk(14,38 € / kg incl. BTW)
Yerba Verde Mate Groen Mas IQ 0,5kg

Yerba Verde Mate Groen Mas IQ 0,5kg

7,19 € incl. BTW/1stuk(14,38 € / kg incl. BTW)
pixel