Gratis levering van 99,00 €
Opslaan in boodschappenlijstje
Een nieuwe boodschappenlijst maken

Verde Mate Green. Een Braziliaanse yerba die ongeëvenaard is

2023-04-05
Verde Mate Green. Een Braziliaanse yerba die ongeëvenaard is

De absolute bestseller onder de producten die in onze winkel verkrijgbaar zijn, is de groene, Braziliaanse yerba mate Verde Mate Green. Vraag je je af hoe en waarom het is gemaakt, hoe het smaakt en waarom het zo populair is onder autochtone mateisten? We nodigen je uit om het bericht van vandaag te lezen!

Verde Mate Green - yerba rechtstreeks uit de Braziliaanse jungle

De weelderige groene kleur van de bladeren, een aangenaam plantaardig aroma dat doet denken aan vers gemaaid gras, een verbluffende smaakdiepte, tientallen originele smaakcomposities, een karakteristieke, handige doypack die het bewaren vergemakkelijkt. Dit zijn de kenmerken die als eerste in je opkomen bij Verde Mate - een Braziliaans yerba-merk dat de harten van Europese en Zuid-Amerikaanse mateisten heeft veroverd! Verde Mate Green - wat is dit merk en waarom heeft het zo'n breed scala aan fans gekregen? Laten we het eens nader bekijken.

Het verhaal van Verde Mate Green

Verde Mate is een relatief jong merk. Het is pas in 2017 gemaakt en heeft de wereld van yerba mate al veroverd. Het begon allemaal met een vraag: wat als we een meer delicaat smakende yerba konden maken die ervaren liefhebbers van de infusie zal bekoren met zijn hoge kwaliteit en tegelijkertijd beginners niet zal afschrikken met zijn intense smaak? Toen het merk werd opgericht, waren dergelijke producten nog niet op de markt. De bittere smaak van hulstinfusie schrikte veel yerba-liefhebbers af, en daarom besloten de makers van Verde Mate een product te maken dat voor iedereen beschikbaar zou zijn. Na een lange reis door Brazilië en het doorkruisen van honderden kilometers wegen en wildernis van het Braziliaanse Parana, een staat die bekend staat om de grootste en beste yerba mate-plantages, zijn we er eindelijk in geslaagd een geschikte aannemer te vinden die dezelfde waarden deelt: respect voor de natuur en mensen, aandacht voor traditie en de hoogste productkwaliteit. De samenwerking begon, wat al snel resulteerde in de creatie van een innovatief en onconventioneel merk yerba mate.

Wat zit er in het Verde Mate-pakket?

Groene yerba mate

Brazilianen houden ervan om yerba te drinken en ze doen het op vele manieren. Ze drinken fijngemalen sappige groene chimarrão in grote cuia's en ijskoude, knapperige tereré met ijsblokjes, kruiden en stukjes fruit. Wat telt is de frisse, plantaardige smaak van hulst. Naast deze twee meest populaire Braziliaanse soorten yerba, is er ook maté green, d.w.z. frisse yerba met een lichtgroene kleur, bijna volledig verstoken van bitterheid kenmerkend voor hulst. De frisse, plantaardige smaak en de behouden heldergroene kleur van de bladeren zijn te danken aan de speciale methode van hulstverwerking, die, in tegenstelling tot de traditionele methode die in Argentinië of Paraguay wordt gebruikt, wordt gedroogd met hete lucht. Direct na het plukken van de plantage worden de bladeren geplet in kleinere stukjes en gedroogd met hete lucht - zonder gebruik van rook of vuur. Daarna gaan ze rechtstreeks naar het pakket. De verouderingsfase wordt achterwege gelaten, waardoor het mogelijk is om een frisse, groene kleur en een groente-, kruidige smaak en aroma te behouden die doet denken aan vers gemaaid gras. Hoewel het lijkt alsof de milder smakende groene yerba mate geen kracht meer heeft, is er niets meer aan de hand. Verde Mate heeft dezelfde stimulerende eigenschappen als elke traditioneel geproduceerde yerba. En wat dat betreft is het nog een stukje beter. De droogte is praktisch verstoken van twijgen, die meestal worden behandeld als een cafeïnevrije "vulstof".

Alleen natuurlijke toevoegingen

Het aanbod van het merk is behoorlijk groot, want het omvat zo'n 50 totaal verschillende smaakvariaties. Van traditionele yerba zonder toevoegingen, via kruiden- en fruitcomposities, tot vernieuwende variaties op basis van een speciaal, geroosterd gedroogd kruid. Tijdens de productiefase wordt er speciaal op gelet dat elke smaaksamenstelling perfect in balans is. Wat Verde Mate onderscheidt van andere concurrerende merken, is het feit dat absoluut alle additieven die naar de pakketten gaan - kruiden, fruit, gedroogde eetbare bloemen, specerijen, oliën en aroma's - alleen van natuurlijke oorsprong zijn. Puur natuur en de hoogste kwaliteit!

Maak yerba mate

Yerba Verde Mate wordt gemaakt op een intieme familieplantage, gelegen ten westen van Curitiba - de hoofdstad van de Braziliaanse staat Parana. De tijd gaat hier langzamer. Hulst groeit in bijna halfwilde omstandigheden, volgens zijn eigen ontwikkelingscyclus en zonder menselijke tussenkomst. In tegenstelling tot grote, commerciële ondernemingen worden hier voor de plantengroei geen bestrijdingsmiddelen en kunstmatige gewasbeschermingsmiddelen gebruikt en worden bij het oogsten mensenhanden gebruikt in plaats van machines. Hierdoor vindt de eerste selectie van bladeren al plaats in het stadium dat ze uit de struiken worden geplukt, en na verwerking worden alleen de beste bladeren naar het pakket gestuurd.

Yerba mate voor beginners... en meer

Yerba Verde Mate verzamelt veel positieve meningen onder matisten. Door zijn milde smaak is hij vooral lekker aan het begin van het avontuur met Paraguayaanse hulst. Het schrikt niet af met zijn intensiteit en sterke bitterheid, en in combinatie met fruitadditieven maakt het indruk met zijn originele composities. Het is ook een goed alternatief voor "oudgedienden" in de wereld van yerba mate, die op zoek zijn naar afleiding van rokerige, intense infusies, zonder de kwaliteit van het product te verliezen. Als "starter" yerba heeft Verde Mate naast een relatief milde smaak nog een voordeel. Grof gesneden droogte, vrijwel geheel vrij van stof en stokken, is gemakkelijk te filteren met vrijwel elk type bombilla, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het kopen van speciale accessoires bij het kiezen van Verde Mate-producten. En hoe kan je het het beste brouwen om het potentieel ervan volledig te benutten? In het begin raden we aan om met kleinere porties van het gedroogde kruid te beginnen - ongeveer 15 g per 300 ml water - en geleidelijk de portie te verhogen, naarmate je de aard van yerba mate beter leert kennen.

Een rijkdom aan smaken uit de natuur

Verde Mate is een merk dat kan bogen op een van de meest substantiële aanbiedingen. Het rijke aanbod omvat momenteel zo'n 50 originele smaakvariaties en er komen regelmatig nieuwe, verrassende voorstellen bij. Sommigen zullen misschien zeggen dat te veel ongezond is, maar daar zijn we het niet mee eens. Elk Verde Mate-product is een doordachte en consistente samenstelling die indruk maakt met zijn multidimensionale smaak en aroma. Er is geen gebrek aan traditionele Despalada zonder toevoegingen (ook in biologische versie, voor meer veeleisende matisten), nog stimulerender yerba met toevoeging van guarana of een samenstelling die speciaal is bereid om koud te drinken. Fruitmixen zijn de leiders onder de producten van de Verde-familie, en de klassieke combinatie van hulst, citroen en munt, de zeer exotische Frutos Tropicales en de verleidelijke Fresa, die aardbei combineert met rozenblaadjes, verdienen speciale aandacht. Het Verde Mate-aanbod heeft ook iets voor liefhebbers van kruidencomposities - yerba mate met de toevoeging van sarsaparilla of ashwagandha uit het Verre Oosten, een verrassend frisse combinatie met guayusa en jasmijn, die niet alleen het lichaam maar ook de geest stimuleert Katuava of aromatische Cannabis Absinth, met de toevoeging van hennepmeel en alsemkruid. Een speciale plaats in het Verde Mate-aanbod wordt ingenomen door "functionele" composities, zoals Silueta, Fitness of Detox, waarvan de taak niet alleen is om een ​​dosis stimulatie te geven, maar ook om de werking van het spijsverteringsstelsel te verbeteren. Onder de producten van het Braziliaanse merk vind je ook de zogenaamde. tostadas, d.w.z. yerba mate samengesteld op basis van geroosterde Paraguayaanse hulst. Onder invloed van verwerking in een speciale oven verandert groene yerba mate van kleur naar donkerbruin en lijkt qua smaak en aroma op graankoffie. Verde Mate Coffee of Dulcessa maken indruk met hun originele smaak met een vleugje chocolade. We raden aan om melk te gebruiken in plaats van water. Trots!

Alle Verde Mate Green-smaken zijn verkrijgbaar in twee gewichtsvarianten: in doypacks van een halve kilo en in samples van 50 gram - een geweldige oplossing voor wie nieuwe smaken wil proberen zonder een volledige verpakking te hoeven kopen. Een nog betere mogelijkheid om yerba van Verde Mate te leren kennen is door een set met samples te kiezen. Voor echte liefhebbers van de Zuid-Amerikaanse infusie, die de smaak en het aroma van het gedroogde kruid zo lang mogelijk willen behouden, raden we aan Verde Mate te kopen in een set met yerbera, d.w.z. een metalen blikje dat niet alleen het gedroogde kruid beschermt tegen vocht en weersinvloeden, maar maakt het ook gemakkelijker om yerba in het vat te gieten, dankzij een handige dispenser.

Verde Mate Green is de beste yerba mate in zijn categorie - meningen en duizenden fans kunnen zich niet vergissen! Kijk maar eens naar honderden beoordelingen van onze klanten. Als je op zoek bent naar een beproefde, natuurlijke yerba, rechtstreeks uit het hart van de Braziliaanse jungle - kies Verde Mate!

Aanbevolen

CBSe Energia Guarana 0.5kg

CBSe Energia Guarana 0.5kg

6,29 € incl. BTW/1stuk(12,58 € / kg incl. BTW)
Yerba Verde Mate Green Limon 0,5kg

Yerba Verde Mate Green Limon 0,5kg

7,19 € incl. BTW/1stuk(14,38 € / kg incl. BTW)
Yerba Verde Mate Green Energia 0,5kg

Yerba Verde Mate Green Energia 0,5kg

7,19 € incl. BTW/1stuk(14,38 € / kg incl. BTW)
Yaguar Guarana Energia 0,5kg

Yaguar Guarana Energia 0,5kg

8,69 € incl. BTW/1stuk(17,38 € / kg incl. BTW)
pixel