Gratis levering van 99,00 €
Opslaan in boodschappenlijstje
Een nieuwe boodschappenlijst maken

Niets verfrist... zoals CBSé!

2023-03-01
Niets verfrist... zoals CBSé!

De perfecte balans van yerba kracht en smaak met geweldige toevoegingen - dat is CBSé. Het Argentijnse merk wordt vooral geassocieerd met zijn buitengewone gearomatiseerde yerba mates. Bent u op zoek naar een verfrissing? Houdt u van fruitige toevoegingen? Of bent u aan het afslanken? Het antwoord op elke vraag zal kort zijn - CBSé!

CBSé - tegen de traditie in

Hoewel yerba mate nog niet zo lang geleden een exclusief geheim was van de Guarani-indianen, omgeven door hun speciale cultus als een "geschenk van de goden", verovert het sinds enige tijd de harten van mensen over de hele wereld - en niet alleen van Zuid-Amerikanen. Op de steeds groeiende yerba-markt dook 45 jaar geleden een merk op dat de wereld van het groene, stimulerende brouwsel opschudde, dat uit het kader van de traditie brak en een frisse wind en een hele koorts aan kleuren introduceerde. Er zijn geen saaie klassiekers in yerba van CBSé, smaak viert hoogtij!

En het begon zo onopvallend....

Het merk CBSé begon aan het eind van de waanzinnige jaren zeventig, in 1978 om precies te zijn. Het echtpaar Florentino Orquera en María Amelia Elizagaray, wonend in San Francisco in de Argentijnse provincie Córdoba, begon aan een reis van originele smaken en aroma's, en het begon allemaal in hun... garage. Ze kwamen op het idee om Paraguayaanse hulst te combineren met bergkruiden. Vier jaar later is de "garage", die aanvankelijk was gehuisvest in een ruimte van 50 vierkante meter, veranderd in een volledige industriële fabriek van 8 hectare, gelegen in Santa Fé. Het bedrijf ontwikkelde geleidelijk zijn gewassen. De doorbraak kwam met de lancering van gearomatiseerde producten. Volgens de eigenaars van het merk lanceerde CBSé een geheel nieuw segment op de markt, namelijk yerba mate saborizada - gearomatiseerd met fruit en kruiden. In 1997 konden consumenten de innovatieve yerba van CBSé proeven in de smaken sinaasappel, citroen, grapefruit en koffie. Een andere mijlpaal in de geschiedenis van het merk kwam slechts drie jaar later. CBSé behaalde het ISO 9001-2000 kwaliteitscertificaat, wat de hoge klasse en moderniteit van zijn producten bevestigde. Vanaf dat moment begon de razend populaire Argentijnse yerba meer landen te veroveren: Uruguay, Paraguay, de Verenigde Staten en Spanje. In 2007 dacht het bedrijf na over de gezondheidsfuncties van kruiden en creëerde een nieuwe reeks producten - functionele maar smakelijke mengsels. Dit waren samenstellingen om lichaamsfuncties te reguleren, te stimuleren en gewichtsverlies te ondersteunen. De volgende jaren werden gekenmerkt door het opzetten van nieuwe teelten, een opfrissing van het verpakkingsontwerp en verdere succesvolle smaakexperimenten. Tegenwoordig kan CBSé yerba "in vele talen" worden gedronken. De producten van het merk bereiken landen in Zuid-, Noord- (VS, Mexico, Canada) en Midden-Amerika, evenals Europa (Duitsland, Spanje, Italië, Polen, Frankrijk, Tsjechië), het Midden-Oosten (Verenigde Arabische Emiraten) en Australië.

Met CBSé verveel je je nooit!

Het assortiment van het merk is echt breed en er kunnen verschillende "categorieën" in worden onderscheiden. Allereerst, zoals we in het begin al aangaven, zult u onder de producten van het Argentijnse merk geen pure, klassieke yerba mate zonder toevoegingen aantreffen. CBSé zet stevig en consequent in op smaakvolle, onderscheidende samenstellingen, waardoor het zich sterk onderscheidt van zijn concurrenten. Wat is de moeite waard om op te letten? Het merk is begonnen met zeer verfrissende "herbalas", die veel liefhebbers van het opwekkende brouwsel bekoren: de Serranas uit de bergen, de Hierbas del Litoral aan de kust of de CBSé Hierbas Cuyanas, met een rijk boeket aan toevoegingen. Het is onmogelijk om niet de baanbrekende saborizados te noemen: sinaasappel Naranja, citroen Limón, grapefruit Pomelo, de tropische CBSé Frutos Tropicales, een combinatie van mango, passievrucht, papaja en sinaasappelsmaak, de CBSé Frutos del Bosque met bosvruchtensmaak en de CBSé Frutos del Valle met appel- en perensmaak. Vooral de varianten CBSé Frutos del Bosque en CBSé Frutos Tropicales hebben de harten van yerba mate-fans over de hele wereld veroverd! Voor de liefhebbers van zoete sensaties heeft de fabrikant iets speciaals bereid - gedroogde mints gezoet met natuurlijke zoetstoffen - met stevia en met honing. Deze yerba mints zijn echt zoet - probeer er zelf een als je het niet gelooft! Het uitgebreide assortiment van het merk omvat ook functionele mengsels - het ongewone CBSé Silueta (in appel of sinaasappel), dat helpt bij het afvallen, en CBSé Regulase, dat bedoeld is om de spijsvertering te verzorgen. Bijzonder opmerkelijk is de nieuwste aanwinst in het uitgebreide portfolio van het merk CBSé - Etiqueta Negra, een cultvariant van Hierbas Serranas in een premium versie. Een absolute hit en bestseller, zoals blijkt uit de ranglijst van meest populaire yerba mate, is CBSé Energia Guarana met de toevoeging van guarana voor een sterke en langdurige boost. Vermeldenswaard is hier dat alle producten van het merk op hun verpakking "libre de gluten" vermelden, wat betekent dat ze glutenvrij zijn, en bovendien zijn sommige samenstellingen ontwikkeld in samenwerking met Dr. A. Cormillot, een bekende Zuid-Amerikaanse voedingsdeskundige.

Yerba CBSé - je houdt ervan of je haat het!

Zich zo sterk onderscheiden van de concurrentie en zeer populair zijn brengt altijd een hoop voor- en tegenstanders met zich mee. Het is niet anders met CBSé yerba mate, waarover vele meningen zijn gegroeid. Terwijl sommigen er onvoorwaardelijk van houden vanwege de avant-gardistische aanpak, wordt het tegelijkertijd, om precies dezelfde reden, gehaat door aanhangers van de traditie die vinden dat het combineren van het "heilige" kruid van de Guarani-indianen met aroma's (ook al zijn die natuurlijk) pure godslastering is. Wat is onze mening? Wij geloven dat smaken verschillen en dat iedereen het recht heeft zijn eigen mening te vormen, terwijl het tegelijkertijd goed is open te staan voor nieuwigheden en zijn horizon te verbreden, zonder starre grenzen te stellen.

Hoe smaakt CBSé yerba?

En wat kunnen we zeggen tegen mensen die CBSé yerba nog niet geprobeerd hebben? Hoe smaakt het? Elke variatie wordt gekenmerkt door een aangename "lichtheid". Zoals het Argentijnse yerba betaamt, is er een subtiele bitterheid en wrangheid, die tegelijkertijd perfect harmonieert met de smaak van de toevoegingen. Yerba van CBSé is het best te omschrijven in twee woorden: perfect evenwicht. Bovendien doen alle varianten het goed, zowel warm als koud. Elk product is een verhaal apart, en CBSé maakt golven in Polen en daarbuiten. Fans waarderen vooral de samenstelling van yerba mate met bergkruiden en CBSé Energia Guarana met de toevoeging van een stimulerende vrucht uit Zuid-Amerika. Hier is een van de vele positieve beoordelingen: "Veel bedrijven bieden mate kruiden aan, maar deze is mijn favoriet. Het is rustgevend en opbeurend, vooral prettig voor ontspanning 's avonds. De smaak is evenwichtig en aangenaam. Zeker een aanrader." CBSé is een goede yerba voor beginners, maar ook voor wie op zoek is naar iets nieuws, origineels en fris. Hoeveel van CBSé yerba mate schenken om de beste smaak eruit te halen? Persoonlijk adviseren wij een portie van ongeveer 15-30 gram droog - afhankelijk van de capaciteit van het vat.

CBSé - yerba mate die met zijn tijd meegaat

Als we u nog niet hebben overtuigd van CBSé, bent u misschien geïnteresseerd in de enorme betrokkenheid van het merk bij de actualiteit, de cultuur en de openheid voor nieuwe, originele ideeën. Dit is een bedrijf dat met zijn tijd meegaat! CBSé is actief op sociale media en houdt contact met haar fans. Neem maar eens een kijkje op hun uitgebreide YouTube-kanaal, dat letterlijk bol staat van boeiende content en interessante ideeën. Merkhoogtepunten zijn ook het vermelden waard op dit punt. In 2017 werd een beperkte reeks producten gericht op kinderen toegevoegd aan het CBSé-assortiment, onder de slogan 'Mi Primer Mate' ('Mijn eerste maatje'). Dit was een yerba met tutti frutti-smaak, in een opvallende, zeer kleurrijke verpakking die het motief gebruikte van een personage uit een populair boek in Argentinië - Gaturro. Het originele en nogal ongebruikelijke idee kon rekenen op zeer grote belangstelling, ook in het buitenland. Een andere opmerkelijke gebeurtenis is de betrokkenheid van CBSé in 2015 bij de campagne #UnEmojiParaElMate, die tot doel had een symbool voor yerba mate te introduceren onder de emoticons die in de sociale media worden gebruikt. Het bedrijf diende een aanvraag in bij het Unicode Consortium, met het argument dat er een symbool nodig was tussen de emoticons die dagelijks door miljoenen mensen over de hele wereld worden gebruikt om de steeds groter wordende gemeenschap van yerba mate-fans te vertegenwoordigen. De actie was succesvol en de emoticon van een matras met een bombilla erin gestoken

Aanbevolen

Taragui Energia 500g

Taragui Energia 500g

7,59 € incl. BTW/1stuk(15,18 € / kg incl. BTW)
Yerba Verde Mate Green Limon 0,5kg

Yerba Verde Mate Green Limon 0,5kg

7,19 € incl. BTW/1stuk(14,38 € / kg incl. BTW)
 Yerba Verde Mate Green Frutos Tropicales 0,5kg

Yerba Verde Mate Green Frutos Tropicales 0,5kg

7,19 € incl. BTW/1stuk(14,38 € / kg incl. BTW)
Yaguar Guarana Energia 0,5kg

Yaguar Guarana Energia 0,5kg

8,69 € incl. BTW/1stuk(17,38 € / kg incl. BTW)
pixel