Gratis levering van 99,00 €
Opslaan in boodschappenlijstje
Een nieuwe boodschappenlijst maken

De beste Yerba Mate voor beginners

2023-02-08
De beste Yerba Mate voor beginners

Onder de lezers van onze winkelblog bevinden zich nogal wat spreekwoordelijke "experts", maar er zijn ook veel beginners die zich op het eerste niveau van hun mate-avontuur bevinden. Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt bij het doorbladeren van het assortiment van onze winkel, kan het aantal en de verscheidenheid aan beschikbare yerba mate-varianten je hoofdpijn bezorgen. Het is dan ook geen wonder dat minder ervaren fijnproevers moeite hebben met het kiezen van de juiste blend om mee te beginnen. In de post van vandaag bekijken we hoe je de mystieke wereld van yerba betreedt, met welke yerba je het beste kunt beginnen en hoe je het moet drinken zodat je niet ontmoedigd raakt. We nodigen je uit om verder te lezen!

Bombilla in de hand! De uitrusting van een mateista in elkaar zetten

Zoals het een behoorlijke yerba-strijder betaamt, zijn er om te beginnen een paar voorwerpen nodig om de uitrusting van de mateista te completeren. De twee basisgereedschappen zijn de bombilla en de matero, d.w.z. de buis en het vat die nodig zijn om het brouwsel te bereiden en te drinken. Een thermometer kan ook handig zijn om mee te beginnen, om de eerste taken van het brouwen van yerba mate wat gemakkelijker te maken. Laten we deze gadgets eens nader bekijken.

Bombilla voor yerba mate: +10 voor slimheid.

De bombilla is een essentieel en fundamenteel accessoire dat elke liefhebber van yerba mate moet hebben. Een wapen in de hand van de mateista tegen de vervelende droesem die het plezier van het drinken van het brouwsel om zeep helpt. Het is een buisje dat eindigt in een filter met kleine gaatjes, dat de droesem van het brouwsel scheidt en ervoor zorgt dat alleen een aangename, schone, gefilterde drank in de mond komt. Er zijn vele soorten bombilla's op de markt, gemaakt van verschillende materialen en voorzien van verschillende soorten filters. Welke moet u kiezen om mee te beginnen? De regel is eenvoudig: hoe fijner de zeef van de bombilla, hoe beter deze de droesem filtert.

Matero voor yerba mate: +10 voor uithoudingsvermogen

Een matero is een speciaal vat waarin yerba mate wordt gemaakt. Net als bij bombillas zijn er vele soorten matero op de markt. Houten, gemaakt van natuurlijke kalebas, min of meer afgerond. Het belangrijkste kenmerk van elke matero is de karakteristieke vorm - bollend aan de onderkant en licht taps toelopend aan de bovenkant. Deze vorm maakt het mogelijk het bakje comfortabel in de hand te houden en de gedroogde yerba mate erin te deponeren. De taps toelopende bovenkant zorgt ervoor dat het brouwsel iets langer op temperatuur blijft. Met wat voor een mattado moet je beginnen? Wij raden keramische vaten aan - ze zijn duurzaam, gemakkelijk en gemakkelijk te onderhouden, en relatief goedkoop.

Yerba mate thermometer: +10 tot kennis

Een thermometer is niet essentieel, maar maakt het brouwen in het begin wel gemakkelijker. Een van de basisregels voor het brouwen van yerba mate is dat u niet te heet water mag gieten, omdat dit de hulstbladeren kan verbranden en de infusie bitter en onsmakelijk kan maken. Later in de tekst lees je hier meer over. Met een thermometer kun je de temperatuur van het water nauwkeurig controleren en kun je op den duur intuïtief aanvoelen wanneer het water ideaal is voor het brouwen van yerba mate.

Welke yerba mate is het beste voor beginners?

We hebben de uitrusting al, het is tijd om concreet te worden. Met welke yerba mate moeten we beginnen? Wat kopen om niet ontmoedigd te raken? Yerba mate is een beetje als bier: de eerste slok smaakt niet per se goed. Bij beide dranken beginnen we vaak pas na een tijdje de karakteristieke bitterheid te waarderen. Op dit punt snijden we de analogie door. We willen immers niet verdacht worden van het promoten van sterke drank

Aanbevolen

CBSe Energia Guarana 0.5kg

CBSe Energia Guarana 0.5kg

6,29 € incl. BTW/1item(12,58 € / kg incl. BTW)
Rosamonte Elaborada Con Palo Tradicional 0,5kg

Rosamonte Elaborada Con Palo Tradicional 0,5kg

6,39 € incl. BTW/1item(12,78 € / kg incl. BTW)
Yerba Verde Mate Green Energia 0,5kg

Yerba Verde Mate Green Energia 0,5kg

7,17 € incl. BTW/1item(14,34 € / kg incl. BTW)
Yerba Verde Mate Groen Mas IQ 0,5kg

Yerba Verde Mate Groen Mas IQ 0,5kg

7,17 € incl. BTW/1item(14,34 € / kg incl. BTW)
pixel