Gratis levering van 99,00 €
Opslaan in boodschappenlijstje
Een nieuwe boodschappenlijst maken

Yerba mate Rosamonte - Argentijnse kracht en smaak

2024-03-13
Yerba mate Rosamonte - Argentijnse kracht en smaak

Van een klein familiebedrijf tot een van de meest herkenbare Argentijnse yerba mate merken - dit is de reis van Rosamonte. Het is een yerba mate legende die vandaag de dag consumenten over de hele wereld verleidt met zijn specifieke expressiviteit van smaak en aroma.

Samenvatting:

  1. Van familiebedrijf tot wereldwijd erkend merk. De geschiedenis van Rosamonte
  2. Hoe smaakt yerba mate Rosamonte?
  3. Waarom Rosamonte?
  4. Expressieve yerba mate voor expressieve mensen

Van familiebedrijf tot wereldwijd erkend merk. De geschiedenis van Rosamonte

De geschiedenis van Rosamonte gaat terug tot 1936, toen Demetrio Hreñuk, zoon van Oekraïense immigranten, een familiebedrijf oprichtte in Apóstoles, Argentinië, in de provincie Misiones. Samen met zijn vrouw Catalina legde hij zich toe op het kweken en drogen van Yerba Mate. Het bedrijf ontwikkelde zich geleidelijk, maar de echte uitbreiding en creatie van het merk Rosamonte kwam in 1966. Het was toen dat Hreñuk zijn eerste molen kocht. De familieplantage veranderde in een echt, grootschalig commercieel bedrijf. Het bedrijf breidde uit naar andere sectoren - theeproductie, visserij, veeteelt en bosbouw. Het is echter vooral bekend als een van de beste producenten van yerba mate in Argentinië, gewaardeerd over de hele wereld. In de jaren 1970 werd het bedrijf overgenomen door de zonen van Demetrio en Catalina, Roman en Luis, die het bedrijf gestaag verder ontwikkelden op vele niveaus. Er werden specialisten ingehuurd om de omstandigheden voor het kweken van Yerba Mate zorgvuldig te bestuderen - de atmosfeer, de vochtigheid van de grond en de lucht, de zonneschijn en de hoeveelheid regen. Al deze factoren zijn belangrijk voor de ontwikkeling van Ilex paraguariensis en het bedrijf wilde er zeker van zijn dat elk pakje Yerba Mate de best mogelijke planten bevatte. De zonen van Hreñuk waren ook nauw betrokken bij de promotie van het merk Rosamonte en sponsorden lokale voetbalclubs en raceteams. Een lokaal voetbalteam, Club Deportivo Rosamonte, werd naar het merk vernoemd. De tenues van de voetballers waren identiek aan de kleuren van de kenmerkende Rosamonte-verpakking - rood en zwart.

Yerbata mate Rosamonte

Hoe is Yerba Mate Rosamonte? Eigenschappen en effecten

De kracht van yerba mate Rosamonte ligt in de constante selectie die al begint bij de keuze van de zaailingen. Ilex paraguariensis groeit op vruchtbare grond, rijk aan mineralen en organische bestanddelen. De planten worden gekweekt zonder pesticiden of kunstmest. De oogst duurt van april tot eind september. Afhankelijk van de versie van het product wordt Rosamonte één tot twee jaar gerijpt. De volgende productiefasen, te beginnen met de oogst, zijn volledig gemechaniseerd. Het bedrijf beschikt ook over een speciaal laboratorium waar de eigenschappen van de geoogste bladeren en twijgen worden getest. Het bedrijf heeft een van de modernste droogfaciliteiten die de stabiliteit en efficiëntie van de verschillende warmtebehandelingsprocessen van de oogst garanderen.

Yerba mate met rozensmaak?

Er is een legende dat er een delicate rozentoon waarneembaar is in de smaak van Rosamonte's Yerba Mate, wat te wijten zou zijn aan de veroudering van het gedroogde product met rozenhout. Sommige mensen voelen deze smaak en dit aroma helemaal niet, terwijl anderen het heel duidelijk voelen. Het is onduidelijk of de mythische smaak en het aroma die sommige fans van Rosamonte ruiken een kwestie is van suggestie door de merknaam, die uit het Italiaans letterlijk vertaald "rozenberg" betekent, of door het logo, dat een afbeelding van een roos bevat. Op zijn beurt wordt het gebrek aan rozensmaak en -aroma door sommigen verklaard als een verweerd product. Het is waar dat de producent dit zelf niet officieel verklaart, dus het probleem van de rozensmaak van Rosamonte is op geen enkele manier bevestigd. Wat wel zeker is, is de intensiteit en het onderscheidende karakter van de smaak en het aroma van Argentijnse yerba mate Rosamonte. Het heeft een bittere smaak en een karakteristieke "strakheid" op de tong wanneer het gedronken wordt.

Rosamonte - een dosis gezondheid

Zoals alle yerba mates bevat Rosamonte een hoge dosis cafeïne, dus het is uitstekend om te stimuleren, de concentratie te verbeteren en energie te geven. Het is daarom een geweldig alternatief voor koffie en energiedrankjes. Het is ook een bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten, die veel positieve eigenschappen hebben. Het bevat onder andere vitamine A, B, C en E, evenals de mineralen: fosfor, natrium, magnesium, kalium, calcium en ijzer. Rosamonte is een echte dosis pure gezondheid - het wordt niet voor niets aanbevolen door de Argentijnse hartvereniging. De fabrikant vermeldt voedingsinformatie op de verpakking van de Yerba Mate. 50g Rosamonte Tradicional bevat bijvoorbeeld:

Energetische waarde van yerba mate Rosamonte: 88kJ/21kcal;
Eiwit: 0.60g;
Vet: 0g;
Verzadigd vet: 0g;
Transvet: 0g;
Koolhydraten: 4.70g;
Suiker: 1.10g;
Natrium: 6mg;
Vezels: 0g.

Waarom Rosamonte? Laten we eens kijken naar het aanbod van het merk

Hoewel de meeste stappen in de productie van Rosamonte Yerba Mate voor alle varianten hetzelfde zijn, hebben verschillende factoren, zoals de datum waarop de planten zijn geoogst of de droog- en rijpingstijd, invloed op het verschil tussen de producten. Ze onderscheiden zich door de verschillende kleuren van hun verpakking. Alle Rosamonte-varianten zijn pure Yerba Mate, zonder toevoegingen. Het assortiment van het merk omvat: traditionele Yerba mate, een lichtere suave versie aanbevolen voor beginners, speciaal geselecteerde mate, mate in linnen zakje, mate cocido - in handige zakjes, despalada (alleen bladeren), terere - een speciaal product voor koude bereiding. Yerba mate Rosamonte is een klassieker die de moeite waard is. Hoe zet je het? Net als elke andere yerba mate - met een kalebas en een bombilla, giet je water met een temperatuur van ongeveer 70-80 °C.

Expressieve Yerba Mate voor expressieve mensen

De recensies over het Argentijnse merk zijn overweldigend positief. Het is een van de beste Yerba Mate op de markt. Een buitenlandse recensent beoordeelde het als: "verrukkelijk lekker". Waarom? "Als je echt een bittere mate wilt, is Rosamonte een van de beste keuzes. Met zijn pittige ingrediënten zal het de "ruwe delen" van je gehemelte aanspreken (...). Rosamonte is yerba mate die je lekker of niet lekker vindt, er zit niets tussenin".

Wij vinden Rosamonte erg lekker en we weten zeker dat jij het ook lekker zult vinden. Als je de smaak van een echte Argentijnse klassieker wilt ervaren, dan is yerba mate Rosamonte een uitstekende keuze. De prijs is ook bemoedigend - deze is in overeenstemming met de kwaliteit van het product. Verschillende varianten van deze Argentijnse yerba zijn verkrijgbaar in onze shop MateMundo.nl - in sterkere en mildere versies, allemaal het proberen waard! Bovendien tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Welkom!


Bron van informatie:

  1. Wikipedia: Rosamonte.
  2. rosamonte.com.ar.
  3. Fundación Cardiológica Argentina.
pixel