Gratis levering van 99,00 €
Opslaan in boodschappenlijstje
Een nieuwe boodschappenlijst maken

Nustino pindakaas in poedervorm. Een lekker fit alternatief verkrijgbaar in onze online shop!

2024-06-28
Nustino pindakaas in poedervorm. Een lekker fit alternatief verkrijgbaar in onze online shop!

Wie houdt er niet van pindakaas? Wij zijn er dol op - daar is geen twijfel over mogelijk! We voegen het toe aan havermout, sandwiches en snoepen het zelfs zo uit de pot. Helaas hebben we ons tot nu toe erg schuldig gevoeld over het plezier dat we beleven aan het eten van pindakaas. Te veel van deze snack is niet bevorderlijk voor een slank figuur. Gelukkig is er een alternatief: Nustino pindakaas in poedervorm! Magere pindakaas in poedervorm is een compromis tussen wat lekker en wat gezond is. Het bevat tot 90% minder vet en bestaat voor bijna de helft uit eiwit. Als we het mengen met water of een andere vloeistof, krijgen we een gezonde en luchtige crème. We kunnen het toevoegen aan havermout, cake, een proteïneshake maken of lekkere pannenkoeken bakken! Zoiets is er nog nooit geweest!

Samenvatting:

 1. Nustino pindakaas in poedervorm. Tijd voor een gezonde traktatie!
 2. Voordelen van pindakaas. Is het "fit"?
 3. Caloriearm pindakaaspoeder van Nustino. Hoe wordt pindakaas gemaakt en hoeveel calorieën bevat het?
 4. Samenstelling en voedingswaarden van Nustino pindakaaspoeder
 5. Nustino pindakaaspoeder. Vind je favoriete smaak!
 6. Pindakaas in poedervorm - wat moet je eten om fit te zijn? Toepassingen voor koken
 7. Nustino pindakaas poeder. Alle smaakvariaties verkrijgbaar in de MateMundo.nl shop!

Nustino pindakaas in poedervorm. Tijd voor een gezonde traktatie!

Pindakaas is een snack waar velen van ons niet zonder kunnen. Helaas gaat het plezier van het eten van pindakaas vaak gepaard met een schuldgevoel. Geen wonder. Het wordt immers gekenmerkt door een hoog vetgehalte, wat zich vertaalt in veel calorieën. Een verantwoord alternatief was moeilijk te vinden... tot voor kort! De magere pindakaaspoeder van Nustino is een nieuwigheid die de perfecte brug slaat tussen wat lekker en wat gezond is. Is pindakaas in poedervorm geschikt? Hoe wordt het gemaakt en wat zit erin? Laten we het eens van dichterbij bekijken!

Voordelen van pindakaas. Is het "fit"?

Ongeacht de vorm - conventioneel of poedervormig - pindakaas heeft veel voordelen. Het bevat een hoge hoeveelheid eiwitten en biedt een alternatief voor dierlijke producten in het dieet van veganisten en vegetariërs. Het bevat ook waardevolle vezels, polyfenolen, die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen, en aminozuren, die de toename van spiermassa bevorderen. Pindakaas is ook een bron van vitaminen, vooral B-vitaminen. Hoewel het veel calorieën bevat, zorgt het dankzij de aanwezigheid van onverzadigde vetzuren voor een betere vetverbranding. Daarom is het, als het in redelijke hoeveelheden wordt geconsumeerd, niet dikmakend en kan het zelfs helpen bij het afvallen. Het is moeilijk om een redelijke hoeveelheid pindakaas te consumeren als het zo lekker is en het is heel makkelijk om te overdrijven.

Caloriearm pindakaaspoeder van Nustino. Hoe wordt pindakaas gemaakt en hoeveel calorieën bevat het?

Conventionele pindakaas wordt gemaakt van pinda's die worden geroosterd en daarna vermalen tot een gladde pasta. Hoeveel calorieën bevat pindakaas? Een gemiddelde portie van 100 gram pindasnack bevat ongeveer 600 kcal. Een groot deel van de pindamassa bestaat uit vet (ongeveer 45-50%), dat de gemalen noten aan elkaar "lijmt" tot pindakaas in pastavorm. Daarna volgen eiwitten, vezels, koolhydraten en suikers in de voedingstabel. Maar wat als al het vet uit pindakaas zou worden verwijderd?

Zo is Nustino ontstaan - door het vet (bijna volledig) te verwijderen uit conventionele pindakaas. Dit werd mogelijk gemaakt door de slowpressing pindatechnologie. Hierdoor kan tot 90% van het vet worden verwijderd. We kunnen daarom zeggen dat Nustino een alternatieve versie van pindakaas is - (bijna) vetvrij. Het eindresultaat is een poeder dat qua gewicht op meel lijkt. We kunnen pindakaaspoeder zowel als poeder als een luchtige crème consumeren. Hoe doe je dat? Meng het poeder gewoon met een beetje water of een andere vloeistof (in een verhouding van 1:1) en je krijgt een luchtige crème met uitstekende eigenschappen en veelzijdige culinaire toepassingen. Pindakaas in poedervorm heeft nog meer voedingsvoordelen als je het mengt met water en er een luchtige crème van maakt! We kunnen het gebruiken om sandwiches te maken, maar ook toevoegen aan havermout, cake, een proteïneshake maken of er pannenkoeken van bakken, maar we komen later in het artikel op de keukeninspiratie. Laten we ons nu richten op het product zelf.

Samenstelling en voedingswaarden van Nustino pindakaaspoeder

Nustino onderscheidt zich van de concurrentie door zijn buitengewone voedingswaarde. Kijk maar op het etiket. Dankzij de verwijdering van vet bestaat bijna de helft van het product uit plantaardig eiwit. Daarom is Nustino vanaf het begin enorm populair geweest bij sporters. Vooral sporters lijken geïnteresseerd. Geen wonder. Nustino is een geweldige basis voor natuurlijke eiwitshakes. Het is ook de moeite waard om het vetgehalte onder de loep te nemen. Als gevolg van het langzaam persen van de pinda's is er p tot 90% minder vet, en het geheel heeft de vorm van een poeder. Een ander interessant punt zijn de vezels. Zoals je misschien weet, verteert het lichaam deze niet. Het wordt beschouwd als een belangrijk voedingsingrediënt omdat het een positief effect heeft op de darmfunctie en het lichaam onder andere minder cholesterol laat opnemen. Dit is weer direct gerelateerd aan het voorkomen van hartaanvallen en andere hart- en vaatziekten. Eén verpakking Nustino Pure bevat in totaal 28 gram vezels. Dit is meer dan twee keer de hoeveelheid die vereist is volgens de EU-richtlijnen! Aangenomen wordt dat een vezelrijk product ten minste 6 gram vezels per 100 gram puur product moet bevatten. Om de voordelen van pindakaaspoeder verder te illustreren, hebben we de voedingswaarden - calorieën, vet, eiwit, koolhydraten en meer - vergeleken met de gemiddelde voedingswaarden van conventionele pindakaas in een tabel. Kijk zelf hoe goed Nustino zich verhoudt!


Voedingswaarde per portie van 100g Conventionele pindakaas Pindakaaspoeder Nustino Pure (suikervrij) Pindakaaspoeder Nustino Pure, 1:1 gemengd met water
calorieën 597 kcal 470 kcal 235 kcal
vet 51.36g 14g 7g
waarvan verzadigde vetten 10.325g 2g 1g
koolhydraten 22.31g 31g 15g
waarvan suikers 10.49g 8.8g 4.4g
vezels 5g 14g 6.9g
eiwit 22.21g 48g 24g

Hoe kies je een goede pindakaas?

We weten al hoe gewone pindakaas en de alternatieve versie - in poedervorm - worden gemaakt. Maar hoe kies je een goed product? De beste en meest voedzame pindakaas is een pindakaas met 100% noten - zonder palmolie of andere schadelijke ingrediënten. Als het gaat om pindakaas in poedervorm, is het de moeite waard om te letten op het aroma, dat intens en sterk nootachtig moet zijn, al op afstand van de verpakking waarneembaar, en de smaaktoevoegingen moeten harmoniëren met het notenaroma. Als pindakaas in poedervorm naar oude, stoffige noten ruikt, is dat een teken dat het het uitgegeven geld niet waard is. Malen is ook belangrijk - een goede kwaliteit pindakaaspoeder is een poeder dat heel fijn gemalen is en een textuur heeft als zijdeachtig meel. Als er een beetje water aan het poeder wordt toegevoegd, stoot het dit in eerste instantie af en gedraagt het zich hydrofoob. Het is mogelijk om een luchtige crème te krijgen door de juiste hoeveelheid vloeistof intensief te mengen met het notenpoeder. Het laatste kenmerk van pindakaas van goede kwaliteit zijn de toevoegingen. Sommige mensen geven de voorkeur aan klassieke pindakaas, bestaande uit 100% noten, maar er zijn ook mensen die graag zout, suiker of smaakstoffen toevoegen. Het is belangrijk dat alle toevoegingen volledig natuurlijk zijn en dat de samenstelling op de verpakking volledig en duidelijk is. En hoe is de pindakaaspoeder van Nustino? Laten we de variaties eens nader bekijken.

Nustino pindakaas poeder. Vind je favoriete smaak!

Elk van Nustino's pindakaasvariaties heeft een 100% natuurlijke samenstelling - zonder schadelijke transvetten. Uitsluitend gemalen en poedervormige pinda's, gecombineerd met de toevoeging van natuurlijk, gevriesdroogd fruit, een beetje zout en suiker. De producent van Nustino heeft gezorgd voor een gevarieerd aanbod. Er zijn maar liefst 7 smaakvariaties magere pindakaaspoeder verkrijgbaar. Ze zijn allemaal gebaseerd op volledig natuurlijke toevoegingen. De uitgesproken fruitige smaak wordt bereikt zonder smaakstoffen of andere kunstmatige elementen. Nustino Sweet Strawberry en Nustino Wild Banana zijn hier uitstekende voorbeelden van. De variaties zijn gebaseerd op de toevoeging van gevriesdroogd (gevriesdroogd) fruit. Dit proces zorgt ervoor dat de meest waardevolle voedingswaarde behouden blijft. Er kan worden gezegd dat de essentie van het beste van het fruit is verkregen. In combinatie met pindakaaspoeder krijgen we een uiterst smakelijk product! Nustino Rich Chocolate en Nustino Lush Cinnamon zijn niet anders. Deze keer is de uitstekende smaak bereikt dankzij de toevoeging van natuurlijke cacao en kaneel. Nustino Crazy Coconut daarentegen bevat naast pindakaaspoeder ook kokosschaafsel. De tafel wordt gecompleteerd door twee iets conventionelere producten in de vorm van Nustino Classic One met toegevoegd zout en suiker en Nustino Pure. Deze laatste bestaat alleen uit magere pindakaaspoeder zonder toevoegingen. In onze online shop vind je alle soorten Nustino. Welke kies jij?

Pindakaas in poedervorm - wat moet je eten om fit te zijn? Toepassingen voor koken

De handige poedervorm is een van de grootste troeven van Nustino pindakaas. Daardoor vindt het product een breed spectrum aan smakelijke culinaire toepassingen. De speciale bereidingswijze is om het te mengen met water of een andere vloeistof in een verhouding van 50:50, wat resulteert in een heerlijke crème met de consistentie en smaak van conventionele pindakaas. Het is eerlijk om te zeggen dat het enige verschil te maken heeft met het aanzienlijk verlaagde vet- en caloriegehalte. Dit is echter nog maar het begin. Een van de grootste voordelen van Nustino pindakaaspoeder is immers het veelzijdige gebruik in de keuken. Bij het testen van pindakaas in poedervorm kwamen we in de verleiding om wat gewaagde experimenten uit te voeren. Benieuwd waar je het voor kunt gebruiken? Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere gierstpap op basis van plantaardige melk, verrijkt met de heerlijke pindasmaak van Nustino? Dat noemen wij nog eens een goed begin van de dag! Op het werk is het daarentegen een goed idee om zogenaamde "power balls" bij je te hebben. Dit zijn heerlijke pralines op basis van dadels en de Nustino-variant van jouw keuze. Ze smaken niet alleen heerlijk, maar ze vullen ook energietekorten aan. Je vraagt je waarschijnlijk af, hoe zit het met het avondeten? Wat dacht je van iets uit de Thaise keuken? Vrij van suiker en fruitadditieven zal Nustino Pure een gezonde en smakelijke verademing zijn voor veel recepten! Desserts? Alsjeblieft! Wij waren vooral dol op... ijs op basis van pindakaaspoeder! Maar als je wat meer tijd en zin hebt in een keukenavontuur, stellen we een lichte en gezonde cheesecake of zelfs .... een Nustino-taart voor! Er zijn genoeg mogelijkheden, zoals je regelmatig bewijst door je eigen recepten te delen op Instagram! We raden je aan de hashtag #mynustino te volgen en je eigen ideeën ermee te taggen!

Vegan powerballetjes met Nustino en dadels

Wat heb je nodig om ongeveer 16 pralines te maken?

 • 1 kopje pindakaaspoeder Nustino Puur
 • 1 kopje havermout
 • 1 kopje gedroogde dadels
 • 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld kokosolie)
 • 2 eetlepels kokosschaafsel
 • 1/2 theelepel zout

Bereiding:

 1. Giet heet water over de dadels en zet ongeveer een half uur apart.
 2. Blender de havermout en giet het in een aparte kom.
 3. Zodra de dadels opgeblazen zijn, mix je ze tot een gladde pasta.
 4. Giet een kopje Nustino pindakaaspoeder bij de gemengde dadels en voeg een eetlepel olie toe.
 5. Roer de ingrediënten goed door elkaar en voeg geleidelijk de havermout toe aan het mengsel.
 6. Wanneer het mengsel helder en kneedbaar wordt en niet aan je handen plakt, zet je het in de koelkast om ongeveer 15 minuten af te koelen.
 7. Zodra je het mengsel uit de koelkast hebt gehaald, is het tijd om de pralines vorm te geven. Dit kun je het beste doen met natte handen. Wij gebruikten 1 eetlepel van de pasta om ze elk te maken.
 8. Zodra de balletjes gevormd zijn, bestrijk je ze met kokosschaafsel. Als ze niet helemaal plakken, bevochtig ze dan van tevoren met een beetje water.
 9. Zet de balletjes minstens een half uur opzij in de koelkast om af te koelen. Na deze tijd kun je ervan genieten!

Pinda vinaigrette op basis van Nustino Pure

Wat heb je nodig:

 • sap geperst uit een halve citroen
 • 1 theelepel honing
 • 1 theelepel mosterd
 • 2 eetlepels water
 • 30 ml olijfolie
 • 1 eetlepel Nustino puur
 • zout, peper

Bereiden:

 1. Meng het uitgeperste citroensap met honing, water en mosterd tot een gladde massa.
 2. Voeg olijfolie en vervolgens Nustino Pure toe en meng het geheel goed door.
 3. Breng de saus op smaak met een snufje zout en peper naar wens.
 4. Klaar! De nootachtige vinaigrette dressing is een heerlijke toevoeging aan groentesalades. Het gaat geweldig met cherrytomaatjes, feta, broccoli, sla, komkommer of groene of rode paprika.

Nustino pindakaas poeder. Alle smaakvariaties verkrijgbaar in de MateMundo.nl shop!

Als je nog niet de kans hebt gehad om Nustino te proeven, is het tijd om dit zo snel mogelijk in te halen! In onze online shop bieden we de pindakaas in poedervorm aan in 7 smaakvariaties (dat is precies zoveel als de producent op dit moment aanbiedt). We wensen je een smakelijk tussendoortje en moedigen je nogmaals aan om Nustino te proberen!


Informatiebron:

 1. Peanut butter.

Aanbevolen

Nustino - Pindakaaspoeder - Pure 400g

Nustino - Pindakaaspoeder - Pure 400g

10,89 € incl. BTW/1stuk(27,23 € / kg incl. BTW)
Nustino - Pindakaaspoeder - Banana 400g

Nustino - Pindakaaspoeder - Banana 400g

11,49 € incl. BTW/1stuk(28,73 € / kg incl. BTW)
Nustino - Pindakaaspoeder - Cinnamon 400g

Nustino - Pindakaaspoeder - Cinnamon 400g

10,89 € incl. BTW/1stuk(27,23 € / kg incl. BTW)
Nustino - Pindakaaspoeder - Classic 400g

Nustino - Pindakaaspoeder - Classic 400g

10,89 € incl. BTW/1stuk(27,23 € / kg incl. BTW)
pixel