Gratis levering van 99,00 €
Opslaan in boodschappenlijstje
Een nieuwe boodschappenlijst maken

Hoe kun je afvallen met Yerba Mate?

2024-01-31
Hoe kun je afvallen met Yerba Mate?

Yerba mate staat vooral bekend om zijn stimulerende werking. Het bevat een aanzienlijke dosis cafeïne, vitaminen, mineralen en andere stoffen die de werking van het lichaam ondersteunen. Het blijkt dat yerba mate ook goed is voor gewichtsverlies. Benieuwd hoe het werkt en of yerba je daadwerkelijk afslankt? Bekijk het artikel van vandaag!

Samenvatting:

 1. Yerba mate - word je er slanker van?
 2. Yerba mate voor gewichtsverlies - eigenschappen
 3. Kruidensupplementen voor Yerba mate
 4. Hoe moet ik Yerba mate op de juiste manier bereiden en drinken om resultaat te zien?

Yerba mate - maakt het je slanker?

Het nieuwe jaar 2024 is al een tijdje geleden begonnen, maar het is nog niet te laat om goede voornemens te maken. Een van de meest voorkomende doelen die we onszelf elk jaar stellen is om een paar ongewenste kilo's kwijt te raken en tegen de feestdagen een mooi, slank figuur te hebben. We willen ons allemaal goed voelen over ons lichaam, maar soms is het moeilijk om met onze eigen voornemens om te gaan. Meestal hebben we genoeg motivatie en als we geen resultaten zien, laten we het gaan. Vaker grijpen we dan naar iets ongezonds en later hebben we spijt van onze beslissing. Maar misschien is niet alles verloren?

We hebben goed nieuws voor liefhebbers van yerba mate - het Zuid-Amerikaanse brouwsel is niet alleen een geweldige stimulans, maar met een beetje motivatie en controle over je levensstijl kan het je ook helpen je droomdoel te bereiken. Kun je van Yerba Mate afvallen? "Paraguayaanse thee", zoals het soms wordt genoemd, heeft veel geweldige eigenschappen. Eerst en vooral staat het bekend om zijn stimulerende werking - het vermindert het gevoel van vermoeidheid, verbetert de concentratie en geeft energie voor actie. Daarnaast zorgt het voor een verzadigd gevoel, bevordert het de spijsvertering en reinigt het het lichaam. Op zichzelf zorgt Yerba mate niet voor gewichtsverlies, maar met het juiste dieet en lichaamsbeweging kan het helpen bij het afvallen. Yerba mate en afvallen - hoe werkt het precies?

Yerba mate for weight loss

Yerba mate voor gewichtsverlies - eigenschappen

Yerba mate is een drank vol gezondheid en, hoewel we het ons niet altijd realiseren - het heeft een positief effect op bijna het hele lichaam. Niet iedereen is zich echter bewust van het krachtige effect dat mate-thee kan hebben op gewichtsverlies. Wat zijn de werkingsmechanismen?

Yerba mate stopt de eetlust

Yerba mate helpt gewichtsverlies voornamelijk door het gevoel van verzadiging dat het opwekt. Dit heeft te maken met het effect op de receptoren in de dikke darm die ons informeren over het hongergevoel. Door mate voor de maaltijd te drinken, kunnen we onze honger sneller stillen omdat we die minder voelen, waardoor we minder eten en dus minder calorieën opnemen en ons gewicht gemakkelijker onder controle kunnen houden. Yerba mate helpt ook bij gewichtsverlies door de activiteit van een spijsverteringsenzym (pancreaslipase) te remmen. Het is dit enzym dat vetten afbreekt en het remmen van de activiteit ervan helpt de hoeveelheid vet die door het lichaam wordt opgenomen te verminderen. Wanneer dit enzym geblokkeerd is, worden vetten niet verteerd in de dunne darm. Dit verlaagt de calorische waarde van voedsel. Daarom is het aan te raden om yerba mate niet alleen voor de maaltijd te drinken, maar ook ongeveer 30 minuten na het eten. Dit geldt vooral voor vetrijke maaltijden, zoals de lunch en het avondeten.

Yerba mate ondersteunt de stofwisseling

Cafeïne, waarvan er bijna net zoveel in yerba mate zit als in koffie, stimuleert niet alleen, maar heeft ook een effect op de stofwisseling. Volgens een studie uitgevoerd op ratten, waarvan de resultaten in 2019 werden gepubliceerd in het Journal of Functional Foods, kan cafeïne helpen bij de behandeling van obesitas door de groei van lichaamsvet te remmen. Bovendien versterken de saponinen in yerba mate het diuretische effect, wat de ontgifting van het lichaam verbetert. De stofwisseling wordt ook beïnvloed door de vitaminen en mineralen in maté thee. Een efficiëntere stofwisseling betekent dat vet sneller wordt verbrand, wat leidt tot beter gewichtsverlies.

Yerba mate ondersteunt de spijsvertering en de leverfunctie

Bij regelmatige consumptie stimuleert Yerba mate de afscheiding van maagsap, verlicht het ongemak dat gepaard gaat met het spijsverteringsproces en verbetert het de darmperistaltiek. Door de infusie in het dagelijkse dieet op te nemen, voelen we ons "lichter". Yerba mate is rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten, die onder andere de doorbloeding van het lichaam bevorderen. Dit is van groot belang voor het goed functioneren van de lever, die de belangrijkste rol speelt voor het hele spijsverteringsstelsel.

Effect van chlorogeenzuur in Yerba MateEffect van chlorogeenzuur in Yerba Mate

Een van de belangrijkste ingrediënten in Yerba Mate, direct na cafeïne, is chlorogeenzuur. Allereerst is het een zeer krachtige antioxidant, maar het heeft ook andere eigenschappen. Het remt de omzetting van stamcellen in vetcellen, draagt bij aan het verlagen van LDL, het zogenaamde "slechte cholesterol", dat het risico op aderverkalking verhoogt, en verhoogt de gevoeligheid van het lichaam voor insuline, waardoor het een positief effect heeft op de suikerbalans van het lichaam.

Bonus: yerba mate bevat weinig calorieën

Mensen die nog niet bekend zijn met het brouwsel van de Guarani vragen zich vaak af: bevat Yerba Mate calorieën? Hoewel het niet helemaal zonder calorieën is, bevat mate thee weinig calorieën. Verschillende merken Yerba Mate kunnen in dit opzicht iets verschillen, maar een portie van 50 g gedroogd product, gegoten over 500 ml water, bevat waarschijnlijk ongeveer 10-50 kcal. Dit is niet erg veel, als je bedenkt dat we meestal veel minder gedroogd product in een pot gieten en de mate vervolgens herhaaldelijk gieten totdat de bladeren hun smaak en aroma verliezen.

Kruidensupplementen voor Yerba Mate

Wat is de beste Yerba Mate om af te vallen? Ongeacht het merk, de productiemethode of de oogsttijd van Ilex paraguariensis, elke soort Yerba Mate heeft gewichtsverliezende eigenschappen. Dus of het nu een Braziliaanse chimarrão is, een milde mate green of een rokerige, intense mate uit Paraguay, het zal werken. Er is echter een manier om het afslankpotentieel van mate te vergroten - kruidenadditieven die de stofwisseling verder verbeteren, het spijsverteringssysteem ondersteunen en bijdragen aan ontgifting. Welke kruiden zijn de moeite waard?

 • Munt - dit is waarschijnlijk het eerste kruid waar je aan denkt als je het hebt over de ondersteuning van het spijsverteringsstelsel. Munt heeft niet alleen een verfrissende smaak en geur, maar het verhoogt ook de afscheiding van spijsverteringssappen, verbetert de darmfunctie en verzacht symptomen van indigestie;
 • kamille - verlicht net als munt de spijsvertering; ontspant de gladde spieren van het spijsverteringskanaal, verlicht winderigheid en heeft een diastolisch effect;
 • venkel - ondersteunt ook de spijsvertering, vermindert de eetlust, helpt overtollig water uit het lichaam te verwijderen en versnelt het stofwisselingsproces;
 • cistus (rotsroos) - wordt beschouwd als een van de rijkste bronnen van polyfenolen. Het heeft een positief effect op het reinigen van het lichaam van gifstoffen en op de werking van het spijsverteringsstelsel;
 • boldo - een zeer populaire plant in Zuid-Amerika waarvan de bladeren boldine bevatten, een stof die de galproductie stimuleert en een krachtige antioxidant is;
 • Andere kruiden die vaak met Yerba Mate worden gecombineerd zijn: carqueja, senna, akkerpaardenstaart, rozenbottel, citroengras, fucus, lijnzaad, chiazaad.
Yerba mate for weight loss

Wanneer je Yerba mate gebruikt om af te vallen en hoopt op de snelst mogelijke resultaten, is het aan te raden om het te combineren met de hierboven genoemde kruiden. Ze kunnen op zichzelf worden toegevoegd aan een mate kalebas, maar veel fabrikanten bieden kant-en-klare functionele mengsels aan die ontworpen zijn om een afslankdieet te ondersteunen. Zulke producten worden meestal in de naam of op de verpakking aangeduid met vermeldingen als "fitness", "silueta" of "regulase". Welke Yerba Mate producten in onze winkel zijn het beste voor gewichtsverlies? Wij raden met name Yerba Mate aan van het Braziliaanse merk Verde Mate: Silueta, Regulase of Detox. Gewichtsverlies met hun ondersteuning is puur plezier! Voor degenen die bijzonder gemotiveerd zijn om een slank figuur te krijgen, raden we yerba mate aan in de grote afslankset, die producten van topmerken bevat.

Hoe moet ik Yerba Mate op de juiste manier bereiden en drinken om resultaat te zien?

Om optimaal en effectief gebruik te maken van de eigenschappen van Yerba Mate, moet het aftreksel op de juiste manier worden bereid. Mate thee wordt gezet in een speciaal vat, een mate kalebas genaamd, gemaakt van kalebas, hout of keramiek. Giet het droge product erin: voor gevorderde theedrinkers tot 1/2 van het volume van de pot en voor beginners tot 1/3 van het volume. Kantel het potje vervolgens zodat het gedroogde product zich aan één kant van de wand bevindt. Plaats de bombilla op de plek waar de minste hoeveelheid gedroogd product zit. Giet er water met een temperatuur van ongeveer 70-80 °C in. Zorg ervoor dat het water niet kookt, want dan wordt de infusie te bitter. Giet er een beetje bij en wacht tot het droge het water heeft opgenomen. Wanneer dit gebeurt, kunnen we water toevoegen tot het vol is. Yerba mate op deze manier bereid is klaar om te drinken. Het kan helpen bij gewichtsverlies als aanvulling op een gezonde levensstijl. Je vraagt: hoe vaak moet ik het drinken? Een portie van het gedroogde product kan meerdere keren worden ingeschonken totdat het zijn smaak en aroma verliest. Yerba mate is een uitstekende aanvulling op een dieet. Hoe lang duurt het voordat de effecten zichtbaar worden? Het is moeilijk om deze vraag eenduidig te beantwoorden, omdat elk lichaam anders is en op een totaal andere manier op de effecten van mate reageert. De beste oplossing is om het te proberen en het zelf te ervaren!

Tot slot willen we je eraan herinneren dat yerba mate alleen niet voldoende is om snel gewicht te verliezen. Je kunt het niet doen zonder een uitgebalanceerd dieet, vooral als je weinig tijd hebt. Het is ook de moeite waard om lid te worden van een sportschool of aan sport te doen, bij voorkeur een discipline die je leuk vindt. De beste resultaten krijg je met een combinatie van goed gekozen oefeningen, een evenwichtig dieet en het regelmatig drinken van Yerba Mate.

Er zijn genoeg "natuurlijke" vetverbranders op de markt, die nooit echt hebben kunnen tippen aan iets natuurlijks. Door het juiste mengsel te kiezen van een betrouwbare yerba mate winkel, kunnen we er zeker van zijn dat het ons kan helpen het gewenste effect te bereiken en we zullen zeker niet teleurgesteld zijn!


Bron van informatie:

 1. Wikipedia: Yerba mate.
 2. C. I. Heck, E. G. De Mejia, Yerba Mate-thee (Ilex paraguariensis): A Comprehensive Review on Chemistry, Health Implications, and Technological Considerations, Journal of Food Science, 2007.
 3. A. Gambero, M. L. Ribeiro, The Positive Effects of Yerba Maté (Ilex paraguariensis) in Obesity, Nutrients, 2015.
 4. F. J. Zapata i inni, Caffeine, but not other phytochemicals, in mate tea (Ilex paraguariensis St. Hilaire) attenuates high-fat-high-sucrose-diet-driven lipogenesis and body fat accumulation, Journal of Functional Foods, 2019.
 5. M. H. Pittle, E. Edzard, Dietary supplements for body-weight reduction: a systematic review, The American Journal of Clinical Nutrition, 2004.

Aanbevolen

Yerba Verde Mate Groene Silueta 0,5kg

Yerba Verde Mate Groene Silueta 0,5kg

7,17 € incl. BTW/1stuk(14,34 € / kg incl. BTW)
Verde Mate Green Herbal Energy 0,5kg

Verde Mate Green Herbal Energy 0,5kg

7,17 € incl. BTW/1stuk(14,34 € / kg incl. BTW)
Yerba Verde Mate Groen Regulase 0,5kg

Yerba Verde Mate Groen Regulase 0,5kg

8,77 € incl. BTW/1stuk(17,54 € / kg incl. BTW)
pixel