Gratis levering van 99,00 €
Opslaan in boodschappenlijstje
Een nieuwe boodschappenlijst maken

Biologische producten

( aantal producten: 56 )

Biologische producten. Energie rechtstreeks uit de natuur

Elk jaar wordt ons bewustzijn als consument groter. We letten meer op wat we kiezen, op de etiketten van producten, hun herkomst en samenstelling. We willen graag producten eten die gezond zijn en van de hoogst mogelijke kwaliteit. Er is een groeiende mode voor biologisch voedsel, voor een gezonde levensstijl en voor ecologie in het algemeen. Maar dit is geen kortetermijntrend - het is een noodzaak, in het belang van onze planeet, die we steeds meer uitbuiten. Wij houden ons ook aan de principes van de eco-filosofie en in lijn daarmee bieden we jou, onze klanten, een breed assortiment gezonde, gecertificeerde biologische producten, zonder kunstmatige toevoegingen.

Wat zijn biologische producten?

Producten met "bio" of "eco" in hun naam zijn van veel hogere kwaliteit dan conventionele producten. Het feit dat ze hoger in het schap staan brengt een iets hogere prijs met zich mee, maar het is het waard om meer te betalen voor iets dat niet alleen goed is voor mensen, maar voor het milieu als geheel. Biologische producten hebben dezelfde eigenschappen als conventioneel geproduceerde producten. De biologische oorsprong heeft geen invloed op de smaak- en aromakwaliteiten of hun prestaties, maar het brengt wel veel andere voordelen met zich mee die ervoor zorgen dat biologische voeding de beste keuze is. Laten we echter eerst uitleggen welke producten als biologisch worden beschouwd en hoe ze worden geëtiketteerd.

Voordelen van biologische producten

In tegenstelling tot massaproductie richten biologische boerderijen zich op het product in plaats van op winstmaximalisatie. Dit vertaalt zich in de hoge kwaliteit van de producten die ze produceren. De hoge kwaliteit van biologische producten is niet hun enige voordeel. Voedsel dat afkomstig is van biologische landbouw is gezonder. Planten worden meestal geteeld op vruchtbaardere grond, rijk aan waardevolle mineralen, en dit vertaalt zich in een hogere concentratie vitaminen en voedingsstoffen. Hoewel biologische producten hetzelfde werken als conventionele producten, bevatten ze meer vitaminen en mineralen. Er worden geen schadelijke pesticiden of kunstmatige chemicaliën gebruikt op de biologische boerderijen waar yerba mate, thee, koffie, eetbare bloemen of andere producten worden verbouwd. De planten rijpen uit zichzelf, bijna zonder menselijke tussenkomst. Volgens hun eigen vegetatiecyclus. Dit heeft niet alleen invloed op hun ontwikkeling, maar op het hele ecosysteem - een biologische plantage brengt andere plantensoorten of dieren die in de buurt leven niet in gevaar. De volgroeide planten worden met de hand geoogst - er worden geen zware machines gebruikt die de natuurlijke omgeving verstoren door deze te vernietigen. Voor de verdere productie worden traditionele methoden gebruikt in plaats van geavanceerde technologie, die vaak schadelijk afval genereert. De zorg voor de natuurlijke omgeving is het belangrijkste aspect van biologische productie, maar het heeft ook een bredere betekenis. Producenten van biologisch voedsel zijn meestal kleine, lokale boerderijen met een hoge arbeids- en productieethiek. Ze zijn niet alleen sterk betrokken bij het milieu om hen heen, maar ook bij hun lokale gemeenschappen.

Biologisch logo - een garantie voor kwaliteit

Organic certificate logo

In de Europese Unie worden biologische producten geëtiketteerd met het EU biologisch logo - een wit blad bestaande uit sterren, afgeleid van de vlag van de Europese Unie, op een groene achtergrond. Het logo geeft aan dat het product waarop het staat is gecertificeerd als biologisch, wat betekent dat ten minste 95% van de ingrediënten biologisch zijn geteeld. Elke productiefase in een bedrijf dat gecertificeerd wil worden, is onderworpen aan strenge normen en controles. In onze winkel bieden we biologische Yerba Mate aan, die soms ook andere certificeringen hebben die getuigen van hun hoge kwaliteit, ethische productie en respect voor de natuurlijke omgeving. Vaak vinden we het Rainforest Certified Alliance certificaat, met de kenmerkende groene kikker in het logo - uitgegeven door een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor de bescherming van het milieu, het welzijn van de werknemers en de lokale gemeenschap. Biologische yerba is ook vaak gecertificeerd met het Fair for Life logo, dat ervoor zorgt dat de Fair Trade standaarden worden gehandhaafd - dit geldt voor aspecten van handel en productie.

Kies voor de natuur!

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat alle producten in onze winkel van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn, of ze nu conventioneel geproduceerd of biologisch geteeld zijn. We raden echter vooral biologische producten aan als je jezelf en je dierbaren gezond wilt houden. In onze winkel vind je veel biologische producten met een groen blaadje: yerba mate, eetbare bloemen, kruiden en nog veel meer. Dit is niet alleen voor degenen die op zoek zijn naar kwaliteitsproducten, maar vooral voor degenen die bewust omgaan met wat ze kopen. Ecologie is niet alleen mode, maar ook een bepaalde filosofie en een strijd voor het welzijn van onze planeet!

 

pixel